13.1 C
Craiova
miercuri, 29 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateAproximativ 14.000 pachete ţigări, confiscate în vestul şi nordul ţării

Aproximativ 14.000 pachete ţigări, confiscate în vestul şi nordul ţării

*Poliţiştii de frontieră timişeni au efectuat o acţiune pe linia combaterii traficului ilegal de ţigări, în urma căreia au sanctionat trei bărbaţi care transportau ţigări fără documente justificative de provenienţă, fiind confiscate, în total, peste 8.900 pachete ţigări  in valoare de 30.000 lei.
În cursul zilei de ieri, poliţiştii de frontieră din cadrul Biroului de Combatere a Infracţionalităţii Transfrontaliere al I.J.P.F. Timişoara au organizat, în zona de competenţă a Sectorului Poliţiei de Frontieră Moraviţa, o acţiune pe linia combaterii traficului cu produse accizabile comercializate în regim duty-free.
Lucrătorii noştri, au legitimat, în parcarea din apropierea Punctului de Trecere a Frontierei Moraviţa, doi bărbati care se aflau la volanul a doua autoturisme, despre care aveau informatii ca se ocupa de comercilizarea ilicita de tigari.
În urma verificării maşinilor, poliţiştii de frontieră au descoperit, ascunse sub scaune, aproximativ 4.000 pachete de ţigări netimbrate, mărcile  "Maywand", si „V.P.”  în valoare totală de 13.500 lei, pentru care soferii nu au putut prezenta acte justificative de provenienţă.
  Totodata, in zona, a fost identificat si proprietarul unuia dintre autoturismele in care s-au gasit tigari, Lucian C., in varsta de 32 ani, din localitatea Moravita, care a supravegheat incarcarea acestora in cele doua vehicule. Acesta a manifestat un comportament recalcitrant, refuzand sa se legitimeze, fiind deranjat de actiunea politistilor de frontiera.   
In cadrul aceleiasi actiuni, in zona, au fost gasite, abandonate intr-un sant si acoperite cu iarba,  mai multe sacose din material plastic in care se aflau 4.900 pachete de tigari netimbrate, marcile „L.M.”, „Maywand” si „V.P. International”.  
Cei doi soferi, Florin B. si Aurel B. , in varsta de 35 de ani, ambii din localitatea Moravita, au fost sanctionati de politistii de frontiera cu cate 1.000 RON, iar Lucian C., a fost amendat cu suma de 300 RON. Ulterior Lucian C., a mai fost sanctionat contraventional de catre politistii de frontiera cu suma de 1.000 RON, pentru tulburarea ordinii si linistii publice. Intreaga cantitate de tigari a fost retinuta de catre politistii de frontiera şi predata autorităţilor vamale.

* O actiune similara au desfasurat si politistii de frontiera de la SPF Berveni – IJPF Satu Mare, in urma careia au depistat un ucrainean si un bihorean, ce transportau cu un autoturism, 4.900 pachete tigari, de provenienta ucraineana, in valoare de aproximativ de 16.363 lei.
Cei doi, Ivan H., cetaten ucrainean,  si bihoreanul Ioan G., ambii in varsta de 21 ani, au fost opriti noaptea trecuta, in jurul orei 2.30, de catre un echipaj al SPF Berveni, pe drumul dintre Satu Mare si Madaras.
La controlul autovehiculului, politistii de frontiera au descoperit 4.900 pachete de tigari marca "Ronson" si „Jing Ling”, de provenienta ucraineana, in valoare totala de 16.363 lei, pentru care tinerii nu a putut prezenta acte justificative de provenienta.
Politistii de frontiera au sesizat inspectorii de la Garda Financiara Satu Mare care au retinut intreaga cantitate de tigari, si aplicat sanctiuni contraventionale celor doi tineri.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS