17.3 C
Craiova
miercuri, 15 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateMoştenitorii lui Malaxa şi Auschnit primesc despăgubiri de peste 1,3 miliarde lei

Moştenitorii lui Malaxa şi Auschnit primesc despăgubiri de peste 1,3 miliarde lei

Moştenitorii industriaşilor Nicolae Malaxa şi Max Auschnit primesc titluri de despăgubire în valoare de peste 1,3 miliarde lei la Fondul Proprietatea, au declarat astăzi, pentru NewsIn, reprezentanţi din cadrul Autorităţii Naţionale pentru Restituirea Proprietăţilor (ANRP).
"Cele mai mari despăgubiri au fost acordate moştenitorilor familiei Malaxa, care au fost despăgubiţi cu 622,5 milioane lei pentru întreprinderea Faur, 384,6 milioane lei pentru uzina Republica şi 73,3 milioane lei pentru acţiunile deţinute la Uzina de Fier şi Domeniile Reşita", au declarat reprezentanţii ANRP pentru NewsIn.
Moştenitorii lui Max Auschnit, au primit titluri de despăgubire pentru acţiunile pe care industriaşul le deţinea la Uzinele de Fier şi Domeniile Reşiţa, au mai spus reprezentanţii ANRP.
Celelalte revendicări formulate de moştenitorii Malaxa pentru Uzinele Unio Satu-Mare, Uzinele Tohanul Vechi, Carom SA, Astra Vagoane Arad, Cugir, Întreprinderea Optică Română şi Societatea de Investiţii Imobiliare SAR sunt în curs de analiză şi soluţionare, după cum arată datele comunicate de Autoritatea de Valorificare a Activelor Statului (AVAS).
Dosarul pentru Societatea Astra Vagoane va fi soluţionat de către AVAS după completarea cu actele necesare. Pentru Societatea Magazinele Unite de Fierarie şi Ferrum SA, notificările au fost declinate către Ministerul Finanţelor Publice, arată un comunicat al AVAS de la începutul lunii.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS