22.6 C
Craiova
luni, 3 iunie, 2024
Știri de ultima orăActualitateGospodării inundate şi persoane evacuate în Dolj după ce apele Jiului s-au revărsat

Gospodării inundate şi persoane evacuate în Dolj după ce apele Jiului s-au revărsat

Trei persoane au fost evacuate noaptea trecută, 13 gospodării au fost afectate de inundaţii, iar două drumuri au fost acoperite parţial de apă în comuna Braloştiţa, judeţul Dolj, după ce apele Jiului s-au revărsat.
„Din cauza precipitaţiilor abundente din perioada 21 – 23 octombrie a.c., căzute în judeţele Dolj, Gorj, Mehedinţi şi Hunedoara, cotele apelor Jiu au crescut şi s-au revărsat pe teritoriul comunei Braloştiţa, judeţul Dolj. Au fost afectate 11 gospodării în satul Schita şi alte două în satul Sfircea. Totodată, au fost evacuate şi trei persoane din satul Schitul, dintr-o gospodărie cuprinsă de ape“, a declarat preşedintele Comitetului pentru Situaţii de Urgenţă (CSU) Braloştiţa, Dan Marin.
Totodată, conform raportului întocmit de autorităţi, DC 115 care face legătura cu DJ 606E este inundat pe o lungime de 800 de metri şi nu se poate circula, iar DJ 606E este acoperit de apă în apropierea podului Jiu, pe o lungime de 300 de metri.  
Statisticile întocmite de Primăria Braloştiţa indică faptul că, prin revărsarea Jiului au fost afectate peste 800 ha de teren arabil din zonă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS