25.1 C
Craiova
marți, 21 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateMehedinţi: Loviţi de ape

Mehedinţi: Loviţi de ape

Precipitaţiile abundente ce s-au abătut asupra judeţului Mehedinţi au dat mari bătăi de cap autorităţilor. Mai multe gospodării din Drobeta Turnu Severin, Şimian, Gura Văii şi Schela Cladovei au fost spălate de apele învolburate ale viiturilor de pe dealuri şi de pe versanţii munţilor.
În localitatea Piatra Albă din comuna Şimian, situată la 20 de kilometri de Severin, 15 persoane au fost nevoite să fugă din calea puhoaielor. Apa din curţile oamenilor măsura la un moment dat 45 de centimetri. Pompierii au venit în ajutorul oamenilor cu motopompe şi au încercat să evacuze sinistraţii. Calea de acces spre satul Cerneţi din Şimian a fost ruptă de ape, râul Topolniţa ieşind din matcă.
Aici pompierii au fost solicitaţi să intervină pentru a da ajutor oamenilor loviţi de soartă şi cu ajutorul motopompelor au încercat să ţină piept viiturii. Nu numai ploaia le-a dat bătăi de cap localnicilor, ci şi apa de pe versaţii din apropierea satului. Apele s-au oprit tot în casele cernăţenilor, de unde doar pompierii au putut să o mai scoată afară cu motopompele.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS