14.8 C
Craiova
sâmbătă, 18 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateCetăţean bulgar, traficant de migranţi, depistat la frontiera oradeană

Cetăţean bulgar, traficant de migranţi, depistat la frontiera oradeană

Politistii de frontiera bihoreni au depistat, intr-un tren personal ce avea ca destinatie Ungaria, trei cetaterni turci care intentionau sa iasa ilegal din Romania, folosindu-se de documente bulgaresti false. In urma cercetarilor, a fost depistat si cel care i-a sprijinit, un cetatean bulgar care, in schimbul a 9.000 de euro,  le-a procurat actele false si i-a transportat pana in apropierea frontierei, acesta fiind cercetat in prezent pentru savarsirea infractiunii de trafic de migranti.
Totul a pornit in cursul zilei de ieri, in PTF Episcopia Bihor, cand politistii de frontiera au depistat, în trenul personal ce face legatura intre Oradea si Byharkeresztes, trei tineri, doi barbati si o femeie, care s-au legitimat cu documente de identitate bulgaresti false.
Tinerilor li s-a intrerupt calatoria si au fost condusi la sediul SPF Bors pentru aprofundarea cercetarilor. Astfel, poliţiştii de frontieră au stabilit, pe baza declaraţiilor persoanelor şi a verificărilor efectuate, că cei trei sunt cetateni turci si se numesc Canan C., Cengiz Y. si Orhan P. , cu varste cuprinse intre 19 si 32 ani.
Din declaratiile celor trei tineri s-a stabilit ca acestia intentionau sa ajunga ilegal in Franta, si au fost ajutati de un cetatean bulgar, care le-a procurat documentele false bulgaresti si i-a transportat din Bucuresti pana in Gara Oradea.
Actionand cu operativitate, politistii de frontiera au verificat parcarile din zona si au identificat, in apropierea unui motel, un autoturism VW Golf, inmatriculat in Bulgaria, la volanul caruia se afla cetatenul bulgar Marinov A., in varsta de 33 ani. Totodata, in apropierea motelului, au fost gasite, aruncate,  pasapoartele si cartile de identitate turcesti, valabile, ale celor trei persoane.
In cadrul cercetarilor s-a stabilit ca, dupa ce au intrat legal in tara in urma cu doua zile, cei trei turci l-au intalnit, in Bucuresti, pe Marinov A., care le-a inmanat docmentele bulgaresti false si i-a transportat pana in gara Oradea, unde i-a urcat in garnitura de tren ce urma sa-i duca in Ungaria. Pentru sprijinul acordat, bulgarul urma sa obtina de la cei trei suma de 9.000 euro.     
Politistii de frontiera i-au intocmit cetateanului bulgar acte premergatoare de cercetare penala sub aspectul savarsirii infractiunii de trafic de migranti, iar celor trei cetateni turci pentru tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat, fals privind identitatea si complicitate la fals material in inscrisuri oficiale. La finalizarea cercetărilor, cei in cauza vor fi prezentati procurorului, în vederea dispunerii măsurilor legale ce se impun.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS