22.6 C
Craiova
joi, 13 iunie, 2024
Știri de ultima orăActualitateIndicii noi în cazul uciderii lui Leontin Bebu

Indicii noi în cazul uciderii lui Leontin Bebu

Chiar dacă apropiaţii lui Leo bănuiau că moartea sa este legată de maşina proprietate personală, în urma anchetei s-a stabilit că mesajele de ameninţare de pe automobil nu au legătură cu cazul.

Cercetările în cazul uciderii craioveanului Leontin Bebu scot la iveală în fiecare zi noi ipoteze de lucru pentru anchetatori şi elimină altele. După ce, vineri, maşina Direcţiei pentru Sport a Judeţului Dolj, care dispăruse pe 4 octombrie împreună cu Leontin Bebu, a fost găsită în Craiova, anchetatorii doljeni au mai aflat un lucru important. Mesajul de ameninţare scris pe autoturismul lui Bebu cu puţin timp înainte de dispariţia acestuia este posibil să fi fost făcut chiar de el.

Ipoteză de lucru

După ce s-a stabilit că trupul găsit în judeţul Caraş-Severin pe 13 octombrie îi aparţine lui Leontin Bebu, prietenii şi rudele au bănuit că nenorocirea i s-a tras de la maşina sa, un Daewoo Espero alb cumpărat la mâna a doua. Nicu Braun, directorul adjunct al Direcţiei pentru Sport a judeţului Dolj (DSJ), instituţie la care era angajat tânărul craiovean, a povestit că, la începutul acestei luni, Leontin a venit la serviciu cu maşina sa, pe care persoane necunoscute scriseseră mesajul „Dă-ne banii!“. Braun a mai spus că Leontin Bebu avusese nu cu mult timp înainte o altercaţie cu fostul proprietar al autoturismului. „Problema poate era maşina, pe care nu ştiu de la cine a luat-o. În vară a fost bătut de fostul proprietar şi eu am fost cu el la IML să-şi scoată certificat. După aceea a fost problema cu maşina vopsită“, a declarat Nicu Braun. Autoturismul lui Leontin a rămas în service, unde a fost dus de acesta pentru a-i fi recondiţionată vopseaua, iar poliţiştii doljeni au demarat investigaţiile pentru a stabili dacă moartea tânărului este legată de achiziţionarea maşinii.

Dosarul va ajunge la Craiova

Oamenii legii fac acum cercetări pentru a stabili dacă Bebu şi-a vandalizat singur maşina. Se pare că tânărul craiovean voia să o vopsească şi a încercat să facă acest lucru pe asigurarea Casco. Poliţiştii doljeni, destul de reţinuţi până acum în a oferi informaţii despre mersul anchetei, au explicat că încă se fac cercetări pe această pistă. „Aceste aspecte fac parte din multiplele ipoteze de lucru pe care anchetatorii le verifică pentru a stabili cu certitudine situaţia de fapt“, a declarat subcomisar Maria Vasile, purtătoarea de cuvânt a IPJ Dolj.

Altă noutate în anchetarea uciderii lui Leontin Bebu este trimiterea dosarului deschis în acest caz de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Caraş-Severin la Parchetul de pe lângă Tribunalul Dolj. În timp ce poliţiştii au afirmat că dosarul va ajunge la Craiova, procurorii doljeni nu au specificat când se va întâmpla acest lucru şi în ce condiţii se va face declinarea competenţei către Parchetul din Dolj. „La sfârşitul săptămânii trecute se discuta despre declinarea competenţei în acest caz, însă până vineri dosarul nu a ajuns la noi. Încă nu se poate spune când va ajunge şi în ce temei se va face declinarea competenţei“, a declarat procurora Magda Bădescu, purtătoarea de cuvânt a Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj.

Până acum poliţiştii au interogat peste douăzeci de persoane din Dolj, dintre care o parte sunt suspecţi. La acest caz lucrează treizeci de poliţişti.

Condiţii

Conform procurorilor doljeni, declinarea competenţei către alt Parchet se poate face în baza a patru condiţii sau temeiuri: dacă pe raza de competenţă a Parchetului respectiv s-a comis fapta, dacă pe acea rază domiciliază victima ori autorul sau dacă faptaşul a fost prins pe raza de competenţă a acelui Parchet.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

10 COMENTARII