21.2 C
Craiova
miercuri, 1 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateSondaj INSOMAR: 74% dintre români nu ştiu când vor vota pentru Parlamentul European

Sondaj INSOMAR: 74% dintre români nu ştiu când vor vota pentru Parlamentul European

74% dintre români nu ştiu când vor merge la urne pentru a-şi alege reprezentanţii în parlamentul european. Acesta este concluzia unui sondaj INSOMAR realizat la în perioada 10 -17 octombrie, pe un eşantion de 1561 de persone şi care are o marjă de eroare de plus minus 2,7%.

Potrivit documentului, 60% dintre români se declară mulţumiţi de activitatea şefului statului. În cazul guvernului şi al premierului doar 28, respectiv 30 % dintre cei chestionaţi spun că activitatea acestora este mulţumitoare. Cifrele sunt similare cu cele de luna trecută, şeful statului înregistrând o creştere de un procent, în timp ce premierul câştigă 4 procente.

De altfel, 18% dintre români consideră că activitatea fostul Cabinet a fost mai bună decât cea a actualului. În timp ce 50% dintre cei chestionaţi susţin că nu s-a schimbat nimic de când PD a fost scos de la guvernare.

Alegătorii spun, în proporţie de 42%, că ar vota PD, dacă duminica viitoare ar fi alegeri. 19% ar pune ştampila în dreptul PSD, 13 procente ar vota PNL, iar câte 5% ar acorda votul lor PNG, PRM sau UDMR. Conservatorii şi liberal-democraţii nu ar trece pragul electoral necesar pentru a fi reprezentaţi în Parlament.

În topul încrederii în personalităţile politice conduce detaşat preşedintele Băsescu, cu 53%. El este urmat de Theodor Stolojan, cu 30% şi George Becali cu 25 %. Pe următoarele locuri se clasează EMil Boc, Călin Popescu Tăriceanu şi Mircea Geoană.

În ceea ce priveşte nivelul de trai, 43% dintre români spun că viaţa lor este neschimbată faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. Cei chestionaţi cred că priorităţile Guvernului ar trebui să fie creşterea salariilor, majorarea pensiilor, sănătatea, investiţiile în infrastructură şi reducerea şomajului

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS