25.5 C
Craiova
marți, 21 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateAfrica de Sud a cucerit al doilea titlul din istorie la rugby

Africa de Sud a cucerit al doilea titlul din istorie la rugby

Deşi se aştepta un duel între Habana – recordmanul eseurilor marcate la un turneu final – şi Jonny Wilkinson – specialistul drop goalurilor şi al transformărilor – duelul Africa de Sud – Anglia de pe Stade de France a scos la rampă încă o vedetă. Percy Montgomery a transformat toate cele 4 lovituri pe care le-a executat, ajutat şi de Francoys Stein, cu o lovitură transformată din 2 executate.
De partea cealaltă doar Wilkinson şi-a trecut numele pe lista marcatorilor. Vedeta englezilor a transformat două lovituri de penalizare dar a şi ratat două drop goaluri care puteau întoarce soarta disputei.

Un alt moment firebinte s-a petrecut imediat după pauză. În minutul 42, un suporter a fost evacuat cu greu după ce a ajuns pe teren iar englezul Tait l-a angajat după o cursă de 40 de metri pe Cueto care a culcat balonul în terenul de ţintă african. Arbitrul a decis însă că englezul a călcat tuşa, iar eseul nu a fost validat. Victorie cu 15-6 pentru Springboks, care cucereşte al doilea titlu mondial din istorie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS