14.8 C
Craiova
sâmbătă, 18 mai, 2024

Scandal cu epoleţi

Un agent al Penitenciarului Craiova a pălmuit un poliţist şi s-a pus cu picioarele pe Loganul acestuia, după ce i-a „promis“ unui taximetrist că îl împuşcă.

Poliţiştii doljeni au fost sesizaţi joi seară, în jurul orei 20.30, prin 112, despre faptul că un taximetrist din Craiova a fost ameninţat că va fi împuşcat de clientul pe care îl transporta pe DN 6, în comuna doljeană Cârcea. La faţa locului s-au deplasat două echipaje de poliţişti de la Posturile Cârcea şi Coşoveni, care au stabilit că Dumitru Odină, de 40 de ani, din Craiova, l-a ameninţat pe taximetristul Cătălin Duţă, de 28 de ani, spunând că, dacă nu îl va transporta până în comuna Osica – Olt, îl va împuşca. Oamenii legii au mai stabilit că Dumitru Odină, agent al Penitenciarului Craiova, se afla sub influenţa băuturilor alcoolice. Conform Inspectoratului de Poliţie al Judeţului (IPJ) Dolj, Odină s-a manifestat violent, iar când poliţiştii au încercat să-l imobilizeze, a spart geamul de la tripla stângă spate a Loganului agenţilor şi i-a tras o palmă agentului-şef Sinel Gulian.

Riscă eliberarea din funcţie

 

În urma percheziţiei corporale, asupra lui Odină nu s-a găsit armament, însă acesta avea un toc de pistol pe sub ţinuta civilă. În urma scandalului, poliţiştii au întocmit pe numele agentului dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de ultraj şi distrugere. Pe lângă faptul că trebuie să răspundă în faţa legii pentru cele două infracţiuni, acesta va fi cercetat disciplinar la locul de muncă.

Reprezentanţii conducerii Penitenciarului Craiova au stabilit că agentul a încălcat Codul deontologic al lucrătorilor din sistemul penitenciar. „În urma primelor verificări s-a stabilit că angajatul Penitenciarului Craiova a încălcat art. 6 din Codul deontologic şi art. 61 din Statutul funcţionarilor publici, care incriminează comportamentul necorespunzător în familie şi societate al lucrătorilor din penitenciare“, a declarat Daniel Barbu, purtătorul de cuvânt al Penitenciarului Craiova.

Acesta a mai spus că agentul Odină va fi cercetat disciplinar în cadrul comisiei de disciplină, iar dacă va fi găsit vinovat, i se va aplica o sancţiune, cea mai blândă fiind mustrarea scrisă, iar cea mai dură eliberarea din funcţie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS