18.7 C
Craiova
joi, 23 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateCraiova: Inspector de poliţie, condamnat pentru luare de mită

Craiova: Inspector de poliţie, condamnat pentru luare de mită

B. Gabriel, ofiţer în cadrul Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Dolj, a fost condamnat de instanţa Curţii de Apel Craiova la 1 an şi 6 luni închisoare şi interzicerea unor drepturi, fiind găsit vinovat pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită.
Instanţa a dispus suspendarea executării pedepsei şi confiscarea bunurilor ce au constituit obiectul infracţiunii de mită.
În luna septembrie 2006, partea vătămată a formulat un denunţ la Direcţia Generală Anticorupţie –Dolj prin care sesiza că în perioada 2005 – 2006 ofiţerul de poliţie B. Gabriel i-a pretins şi a primit mai multe bunuri (televizor color, telefon mobil, folosinţa unui autoturism pe perioadă îndelungată) pentru a soluţiona favorabil un dosar în care denunţătorul era cercetat.
Urmare a cercetărilor efectuate în cauză sub coordonarea unui procuror din cadrul D.N.A. –Craiova au fost administrate probe care au demonstrat vinovăţia poliţistului, bunurile primite fiind identificate la domiciliul acestuia cu ocazia unei percheziţii domiciliare, motiv pentru care s-a dispus trimiterea în judecată a acestuia la data de 21.12.2006.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU