10.9 C
Craiova
luni, 13 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateAutorităţile europene au interzis medicamentele antitusive pe bază de clobutinol

Autorităţile europene au interzis medicamentele antitusive pe bază de clobutinol

Agenţia Europeană pentru Evaluarea Medicamentelor (EMEA) a urmat o decizie luată de Germania, recomandând joi retragerea de pe piaţă a tuturor medicamentelor realizate pe baza substanţei active clobutinol, deoarece există riscul ca aceasta să provoace bătăi neregulate ale inimii, informează Reuters.
Germania a interzis aceste medicamente în luna august, dar acestea încă sunt disponbile, fără să fie necesară prescripţie medicală, în mai multe alte ţări europene unde este folosit pentru a trata tusea iritantă şi neproductivă.
Decizia de retragere de pe piaţă a acestor medicamente s-a luat după ce un studiu clinic realizat de Boehringer Ingelheim, o companie producătoare de medicamente din Germania, care realiza un astfel de medicament pe bază de clobutinol, a arătat că substanţa prezintă riscuri pentru inimă.
Compania Boehringer vindea medicamentul său pe bază de clobuitinol sub numele de Silomat, iar alte câteva companii de medicamente generice au de asemenea pe piaţă produse care conţin substanţa activă clobutinol.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS