14.8 C
Craiova
duminică, 12 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateAtenţie la falşii inspectorii OPC

Atenţie la falşii inspectorii OPC

În unele judeţe din România au apărut falşi inspectori ai Oficiului pentru Protecţia Consumatorului care, sub pretextul neregulilor depistate, solicită plata unor false amenzi.

„Este cazul a două persoane reclamate la Poliţia din Dâmboviţa, membre ale unei organizaţii neguvernamentale, cu activitate în domeniul protecţiei consumatorilor, care au pretins operatorilor economici verificaţi sume cuprinse între 100 şi 400 de lei, bani pe care i-au primit pe loc“, a declarat Petrică Dumitrescu, inspectorul şef al Inspectoratului Regional pentru Protecţia Consumatorului Craiova. Unul dintre capii reţelei de falşi inspectorii OPC a fost reţinut, miercuri, de poliţiştii dâmboviţeni, fiind cercetat pentru uzurpare de calităţi oficiale şi înşelăciune, potrivit NewsIn.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Dâmboviţa, Pamela Ropotan, a declarat, că este vorba despre o femeie, Silvenini M., de 50 de ani, din municipiul Bucureşti. Săptămâna trecută, doi falşi inspectori ai Oficiului pentru Protecţia Consumatorului (OPC) au fost prinşi de poliţiştii dâmboviţeni, anchetatorii având suspiciunea că aceştia fac parte dintr-o adevărată reţea care operează în mai multe judeţe din ţară.

Pentru evitarea unor astfel de situaţii, operatorii economici sunt sfătuiţi să solicite inspectorilor care vin în control legitimaţiile.

„Autoritatea Naţională pentru protecţia Consumatorului vă reaminteşte că inspectorii săi nu solicită niciodată sume de bani operatorilor economici imediat după terminarea controlului“, a spus Dumitrescu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS