27.6 C
Craiova
marți, 11 iunie, 2024
Știri de ultima orăActualitateFals inspector de la Protecţia Consumatorului, reţinut de poliţişti

Fals inspector de la Protecţia Consumatorului, reţinut de poliţişti

Unul dintre capii reţelei de falşi inspectorii OPC (Oficiul pentru Protecţia Consumatorului) a fost reţinut, miercuri, de poliţiştii dâmboviţeni, fiind cercetat pentru uzurpare de calităţi oficiale şi înşelăciune, informează NewsIn.
Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Dâmboviţa, Pamela Ropotan, a declarat, joi, că este vorba despre o femeie, Silvenini M., în vârstă de 50 de ani, din municipiul Bucureşti.
“Poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigare a Fraudelor au identificat o altă femeie de 50 de ani, din Bucureşti, care face parte din reţeaua de falşi inspectori. Ea este cercetată sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de uzurpare de calităţi oficiale şi înşelăciune. A fost reţinută pentru 24 de ore, iar astăzi (n.r. joi) a fost prezentată instanţei cu propunere de arestare preventivă”, a subliniat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Dâmboviţa, Pamela Ropotan.
Săptămâna trecută, doi falşi inspectori ai Oficiului pentru Protecţia Consumatorului (OPC) au fost prinşi de poliţiştii dâmboviţeni, anchetatorii având suspiciunea că aceştia fac parte dintr-o adevărată reţea care operează în mai multe judeţe din ţară.
Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Dâmboviţa, Pamela Ropotan, declara că Angelica I. de 37 de ani din Roşiorii de Vede (Teleorman) şi Dan A. de 36 de ani din Bucureşti, au fost prinşi în flagrant în timp ce pretindeau bani de la agenţii economici din comuna dâmboviţeană Corneşti. Aceştia aveau asupra lor o legitimaţie pe care scria ASCOR-Asociaţia Consumatorilor din România, pe care o prezentau patronilor de magazine unde mergeau în “control” spunând de fapt că sunt de la OPC. Ei găseau, la societăţile respective, mai multe deficienţe, cele mai multe minore, cum ar fi mizerie, bicarbonat expirat sau pâine neambalată. Oamenii, speriaţi când cei doi spuneau că sunt de la OPC, le ofereau mai multe sume de bani, între 150 şi 350 de lei, pentru a nu primi amenzi. Poliţiştii dâmboviţeni au găsit asupra celor doi o angendă în care erau notate magazinele controlate, deficienţele constatate, dar şi termenele pe care le dădeau oamenilor pentru remedierea neregulilor. Mai mult decât atât, asupra bărbatului, Dan A., au fost găsiţi 370 de lei, 150 de euro, asupra femeii, Angelica I., 15 lei, iar în maşina celor doi a fost descoperită suma de 400 de lei, bani despre care s-a stabilit că au fost daţi de comercianţii din Corneşti. Aceştia se duceau mai ales în satele din aceste judeţe, crezând că pot păcăli oamenii mai uşor. IPJ Dâmboviţa are suspiciunea că cei doi fac parte dintr-o adevărată reţea de falşi inspectori OPC, care operează în mai multe judeţe din ţară printre care Ilfov, Prahova, Buzău, Ialomiţa, Dâmboviţa, Teleorman şi municipiul Bucureşti.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS