14.6 C
Craiova
miercuri, 29 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateDolj: Salcâmii, la mare căutare

Dolj: Salcâmii, la mare căutare

Miercuri, în jurul orei 12.00, în timpul unei acţiuni desfăşurate pentru prevenirea tăierilor ilegale şi sustragerii de material lemnos, o patrulă din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Dolj a depistat în pădurea din zona localităţii Apele Vii, judeţul Dolj,  pe Cristian G. de 33 ani,  care transporta cu căruţa  14 trunchiuri de esenţă salcâm, proaspăt tăiaţi. Din primele cercetări, jandarmii au constatat că bărbatul tăiase fără drept materialul lemnos de pe o suprafaţă de pădure proprietate privată.
Jandarmii au întocmit actele premergătoare pentru săvârşirea infracţiunii de furt, dosarul urmând să fie înaintat Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova.     
Menţionăm că în cursul săptămânii trecute, în aceeaşi zonă, jandarmii doljeni au depistat alţi patru bărbaţi, care tăiaseră ilegal 50 trunchiuri de salcâm, cu lungimea cuprise între 2,5 -3 m.  
În aceeaşi zi, 17.10.2007, în jurul orei 18.00, jandarmii mehedinţeni au prins în flagrant doi bărbaţi care tăiaseră 20  trunchiuri de salcâm cu lungimea între 2,7 – 3,5 m, din pădurea proprietate a statului, de pe raza comunei Siseşti, jud. Mehedinţi.
E. Daniel şi Ion D, ambii cu domiciliul în comuna Căzăneşti, jud. Mehedinţi, au fost opriţi în timp ce încărcau materialul lemnos în căruţă. Jandarmii le-au întocmit acte premergătoare urmăririi penale sub aspectul infracţiunii de furt.
Materialul lemnos  recuperat a fost restituit organelor silvice.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS