16.4 C
Craiova
vineri, 24 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateVameşii români au amendat compania feroviară ucraineană pentru contrabandă cu ţigări

Vameşii români au amendat compania feroviară ucraineană pentru contrabandă cu ţigări

Vameşii de la punctul de trecere a frontierei Câmpulung la Tisa au amendat compania naţională feroviară din Ucraina cu 10000 de lei şi au reţinut aproape zece ore un tren cu 103 călători pentru că în banchetele şi scările vagoanelor au fost descoperite 1000 de pachete de ţigări de contrabandă.
Un tren care face legătura între Ucraina şi România a fost oprit în această dimineaţă pentru aproape zece ore în punctul de trecere a frontierei Câmpulung la Tisa din Sighetul Marmaţiei, după ce vameşii au descoperit 1000 de pachete de ţigări de contrabandă ascunse în interiorul acestuia.
Şeful biroului vamal Sighetul Marmaţiei, Lidia Mureşan, a declarat pentru NewsIn că ţigările erau ascunse în unele banchete şi în scările de acces ale vagoanelor, astfel că în cursul dimineţii s-a decis percheziţionarea întregului tren. În total au fost găsite 1000 de pachete, iar cele 103 persoane aflate în tren şi care călătoreau până la Sighetul Marmaţiei au fost nevoite să aştepte zece ore cât a durat percheziţia sau să ia alt mijloc de transport.
Vameşii au amendat Compania feroviară naţională din Ucraina, subunitatea din Lvov, proprietara garniturii, cu 10.000 de lei pentru transport ilegal de ţigări, iar procesul verbal, potrivit unor surse din cadrul unităţii vamale, a fost expediat prin poştă, după ce mecanicul trenului a refuzat să semneze de primire. În jurul orei 17.00, trenul a fost lăsat să plece, iar mecanicul, în lipsa călătorilor, nu s-a mai deplasat până în Gara Sighetul Marmaţiei, ci s-a întors în Ucraina.
Noua legislaţie vamală permite vameşilor reţinerea mijlocului de transport în care au fost găsite ţigări de contrabandă până la plata amenzii emise.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS