21.8 C
Craiova
marți, 4 iunie, 2024
Știri de ultima orăActualitateRăspundem cititorilor

Răspundem cititorilor

Primăria Moţăţei, mai presus de lege

Domnul Gheorghe Mircea Roşu din Craiova ne-a scris că tatăl său, decedat în urmă cu şapte ani, a fost veteran de război. Mama sa, care a fost văduvă de veteran, a murit în decembrie 2006. După decesul ei s-a făcut succesiunea şi autorul scrisorii a rămas unic moştenitor. În această calitate s-a dus la Primăria Moţăţei pentru a achita impozitul pe averea mamei sale din localitate, dar i s-a refuzat plata pe motiv că trebuie să achite impozitele de la data decesului tatălui, adică din urmă cu şapte ani. Domnia sa crede că impozitele trebuie plătite de la 1 ianuarie 2007, deoarece mama sa, văduvă de veteran, a beneficiat de scutire la plata impozitului. În sprijinul afirmaţiilor sale, domnul Roşu a ataşat scrisorii un răspuns al Consiliului Judeţean Dolj, în care se spune: „Considerăm că datoraţi impozitele respective începând cu 1 ianuarie 2007, întrucât mama dumneavoastră a decedat în luna decembrie 2006“.

GdS: Dacă serviciul de specialitate al consiliului judeţean spune aşa, atunci Primăria Moţăţei trebuie să-şi argumenteze refuzul încasării impozitului, altfel funcţionarii pot fi acuzaţi de abuz în serviciu.

Mioara DRAGALINA

 

Încă o dată!

Domnul Virgil Preda din Craiova ne-a trimis o scrisoare din care am înţeles doar că ar avea dreptul la reconstituirea unei suprafeţe de teren. Ne-a ataşat cererea de reconstituire şi copia după Registrul Agricol, rugându-ne să observăm că datele din cele două acte nu corespund.

GdS: Asta am înţeles. Ce nu am înţeles este ce căutaţi la instanţa de judecată. Vi s-a eliberat titlul de proprietate? Mai scrieţi-ne, dar mult mai clar!

Mioara DRAGALINA

 

A început urmărirea penală

Domnul Stelian Cruceru, din comuna Caraula, judeţul Dolj, ne-a solicitat sprijinul pentru a afla soluţia dată în dosarul penal deschis după decesul fiului său, de 23 de ani, în urma unui accident rutier. „Pe 20 aprilie 2007, a fost accidentat fiul meu, Gabriel Cruceru. În urma acestui accident, a fost transportat la Spitalul nr. 1 Craiova. După o zi, a intrat în moarte cerebrală, iar la trei zile a decedat. În urma acestei tragedii, după decesul fiului meu şi până în prezent, dosarul nu s-a finalizat din motive necunoscute“, ne-a scris Stelian Cruceru.

GdS: Domnule Cruceru, ne-am interesat pentru dumneavoastră la instituţiile implicate în rezolvarea acestui dosar. Conform Inspectoratului Judeţean de Poliţie (IPJ) Dolj, dosarul a fost înaintat Parchetului de pe lângă Judecătoria Băileşti cu propunere de trimitere în judecată a lui Marin Neamţu, autorul faptei. La sfârşitul lunii septembrie 2007, a început procedura de urmărire penală, confirmată pe 9 octombrie. Dosarul, aflat încă în lucru, urmează să se restituie Poliţiei Pleniţa, iar dumneavoastră veţi fi notificat în scris în momentul soluţionării.

Dragoş GAVRILĂ

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS