10.6 C
Craiova
luni, 13 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateIdentităţi bulgăreşti cumpărate cu 1.000 de euro

Identităţi bulgăreşti cumpărate cu 1.000 de euro

Poliţiştii de frontieră arădeni au depistat trei persoane – două femei Turcia şi una din R. Moldova – care încercau să ajungă ilegal în Spaţiul Schengen, folosind documente de identitate bulgăreşti falsificate.
Noaptea trecută, în jurul orei 02.30, la Punctul de Trecere a Frontierei Curtici, în trenul rapid ,,Dacia”, care circulă pe ruta Bucureşti-Viena, două tinere s-au legitimat cu cărţi de identitate bulgăreşti.
Lucrătorii noştri au avut suspiciuni în ceea ce priveşte autenticitatea documentelor, iar în urma verificărilor cu ajutorul aparaturii tehnice din dotare, s-a constatat că actele prezentate nu îndeplinesc condiţiile unor documente autentice, ambele  fiind false total.
Poliţiştii de frontieră au stabilit, pe baza declaraţiilor persoanelor si a verificărilor efectuate, că cele două sunt de cetăţenie turcă, se numesc Fatima I., în vârstă de 20 de ani şi Imren O., în vârstă de 19 ani, şi ambele au intrat legal în ţară prin P.T.F  Vama Veche,  în urmă cu şapte zile.
Tinerele au declarat că documentele bulgăreşti le-au obţinut de la un conaţional, în Turcia, în schimbul sumei de 250 de euro, fiecare, şi că intenţionau să ajungă în Austria, pentru a-şi găsi locuri de muncă.
    
Ieri dimineata, tot la P.T.F. Curtici, s-a prezentat pentru a ieşi din ţara, călătorind cu trenul rapid ,,Transbalcan”, care circulă pe ruta Salonic-Budapesta, o  femeie care, la controlul de frontieră, s-a legitimat cu o carte de identitate bulgărească eliberată pe numele Natalia B., în vârsta de 35 de ani.
Lucrătorii noştri au avut suspiciuni în legatură cu autenticitatea documentului prezentat si în urma verificărilor efectuate cu ajutorul aparaturii tehnice din dotare, au constatat că acesta este fals.
Poliţiştii de frontieră au stabilit că aceasta este din R. Moldova, are aceleaşi date de identitate ca şi în documentul fals şi a intrat legal în România prin P.T.F. Giurgiu, în urmă cu trei zile.
Natalia B. a declarat că actul de identitate bulgăresc fals l-a procurat prin intermediul unei persoane ale cărei date de identitate nu le cunoaşte,  în schimbul sumei de 500 de euro si intenţiona să ajungă în Spania,  pentru a-şi găsi un loc de muncă.
Politistii de frontiera le-au întocmit persoanelor în cauză actele premergătoare începerii urmăririi penale, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de fals privind identitatea si tentativă la trecerea ilegală a frontierei de stat. La finalizarea cercetărilor vor fi prezentate procurorului de pe lângă judecătoria Arad, în vederea dispunerii măsurilor legale ce se impun.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS