16.7 C
Craiova
duminică, 16 iunie, 2024
Știri de ultima orăActualitateMinistrul lituanian al apărării, în vizită oficială în România

Ministrul lituanian al apărării, în vizită oficială în România

Ministrul Apărării Naţionale al Republicii Lituania, Juozas Olekas, efectuează o vizită oficială în ţara noastră, în zilele de 15 şi 16 octombrie 2007, la invitaţia ministrului român al Apărării, Teodor Meleşcanu.
În cadrul convorbirilor de la Ministerul Apărării au fost abordate teme de interes comun referitoare la viitoarea agendă a Summit-ului NATO de la Bucureşti din 2008,  problematica de securitate din Regiunea Extinsă a Mării Negre şi din zona Balcanilor de Vest, precum şi la contribuţia celor două ţări la campania internaţională de combatere a terorismului.
De asemenea, cei doi oficiali au discutat despre Politica Europeană de Securitate şi Apărare, precum şi despre modalităţile de dezvoltare a relaţiilor militare româno-lituaniene.
Referindu-se la colaborarea bilaterală în plan militar, ministrul lituanian al apărării a apreciat în mod deosebit executarea misiunilor de poliţie aeriană în spaţiul baltic de către piloţii militari români şi a exprimat deschiderea spre programe bilaterale de pregătire şi antrenament.
Ministrul Teodor Meleşcanu a declarat că nivelul cooperării între armatele celor două ţări a crescut continuu şi a arătat că este necesar să se promoveze o colaborare mai strânsă în cadrul Alianţei Nord-Atlantice, cu accent pe instruire şi exerciţii comune.
În programul oaspetelui lituanian sunt prevăzute primiri la Administraţia Prezidenţială şi la Parlament, precum şi întâlniri şi discuţii cu reprezentanţii Direcţiei Personal şi Mobilizare din Statul Major General.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS