12.8 C
Craiova
joi, 2 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateInvestitorii care creează locuri de muncă vor beneficia de facilităţi de la stat

Investitorii care creează locuri de muncă vor beneficia de facilităţi de la stat

Investitorii străini şi români ar putea beneficia de facilităţi precum bonificaţii de dobândă la unele credite şi contribuţii financiare de la buget, de până la 2.000 de euro, pentru fiecare loc de muncă nou creat, potrivit proiectului de lege a investiţiilor.
Proiectul de lege a fost prezentat astăzi de ministrul Economiei şi Finanţelor, Varujan Vosganian, şi este, potrivit acestuia, în conformitate cu legislaţia europeană în domeniul ajutorului de stat, acordarea facilităţilor fiind condiţionată de menţinerea investiţiilor pentru o perioadă de până la 10 ani.
Contribuţiile financiare acordate sub forma facilităţilor pentru crearea de locuri de muncă sunt cuprinse între 250 de euro şi 2.000 de euro pe loc de muncă, în funcţie de zona de dezvoltare economică în care este realizată investiţia.
"Tendinţa este favorabilă în ceea ce priveşte investiţiile în România şi dorim să fructificăm acest lucru şi să creăm capacităţi, astfel încât firmele să poată dezvolta proiecte. Este vorba de măsuri de sprijin din partea statului pentru a susţine ritmul de creştere", a afirmat Vosganian.
El a precizat că România poate susţine un proces investiţional de până la două miliarde de euro, potrivit proiectului de buget pentru anul 2008, din care 15-20 puncte procentuale reprezintă contribuţia statului.
Potrivit proiectului de lege, Agenţia Română pentru Investiţii Străine va fi transformată în Agenţia Română pentru Investiţii, investitorii urmând să depună cererile privind acordarea de facilităţi la instituţia nou creată.
Proiectul va fi transmis spre dezbatere în Parlament la începutul lunii noiembrie.
Valoarea contribuţiei financiare de la bugetul de stat pentru fiecare nou loc de muncă direct creat se acordă diferenţiat, în funcţie de categoria investiţiei, nivelul ratei şomajului înregistrat în judeţul în care se realizează investiţia şi a PIB-ului pe locuitor din judeţ.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS