14.4 C
Craiova
vineri, 3 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateCartuşe descoperite la punctul de trecere a frontierei Calafat

Cartuşe descoperite la punctul de trecere a frontierei Calafat

Poliţiştii de frontieră doljeni au descoperit ieri după-amiaza cu ocazia controlului de frontieră efectuat la intrarea în România, mai multe cartuşe de vânătoare asupra unui cetăţean român care nu avea dreptul să le deţină .

Ieri, în jurul orei 14.00, s-a prezentat pentru a intra în ţară prin Punctul de Trecere a Frontierei Calafat, cetăţeanul român Nicolae I., de 30 ani, domiciliat pe raza judeţului Olt .
Acesta a declarat că doreşte să efectueze formalităţile necesare pentru introducerea în ţară a unei arme neletale, precum şi a unui număr de 50 cartuşe cu gaz iritant .
Poliţiştii de frontieră i-au solicitat persoanei respective să prezinte arma neletală, cartuşele, precum şi documentele de provenienţă împreună cu dovada notificării eliberată de către Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Olt.
Cu ocazia controlului de frontieră, au mai fost descoperite într-o pungă, 17 cartuşe de vânătoare, calibru 12 mm, pentru care numitul Nicolae I., nu poseda autorizaţie, dar pe care acesta a declarat că le-a achiziţionat pentru unchiul său, care este vânător, şi căruia dorea să-i facă astfel o surpriză .
Drept urmare, poliţiştii de frontieră i-au întocmit celui în cauză, acte premergătoare pentru săvârşirea infracţiunilor de nerespectare a regimului armelor şi muniţiilor şi contrabandă calificată, iar muniţia de vânătoare a fost reţinută pe bază de dovadă, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie luate măsurile legale ce se impun.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS