10.1 C
Craiova
joi, 16 mai, 2024

Tânăr electrocutat

Un muncitor, de 26 de ani, a scăpat ca prin minune după ce vineri, în jurul prânzului, s-a electrocutat la panou electric în cartierul Crihala din Drobeta Turnu Severin.

O echipă de muncitori de la o firmă particulară s-a deplasat să repare o defecţiune, după ce locatarii unui bloc au reclamat, în urma reviziei coloanelor de agent termic, că una dintre conducte este spartă.

Tânărul muncitor a deschis un tablou electric aflat sub tensiune şi a încercat să se cableze la sursa de energie electrică. Imediat s-a auzit o bubuitură şi mai multe blocuri din cartier au rămas fără energie electrică. „Am fost solicitaţi să intervenim la o explozie într-un bloc de locuinţe. Ajunşi la faţa locului cu două autospeciale, am găsit un bărbat ars, întins pe jos, în stare de inconştienţă. Imediat l-am predat Serviciului de Ambulanţă şi am evacuat câteva persoane care erau în pericol de a se intoxica“, a declarat căpitanul Liviu Borugă, de la ISU „Drobeta“.

Muncitorul a fost dus la Secţia de chirurgie a Spitalului de Urgenţă din Severin. „Tânărul, de 26 de ani, a ajuns ars pe faţă şi pe mâini. A rămas internat şi starea lui este stabilă. Încă nu ştim dacă vom interveni chirurgical, dar victima acestui accident de muncă poate rămâne cu sechele, sistemul neurologic fiind posibil afectat din cauza electrocutării“, a declarat Cristian Jianu, medic la Spitalul de Urgenţă.

Firma particulară la care lucra tânărul ar putea plăti toate pagubele produse în urma întreruperii de energie electrică.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS