17.3 C
Craiova
joi, 16 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateStudenţi crescuţi la casa de copii

Studenţi crescuţi la casa de copii

Faptul că au crescut la casa de copii i-a ambiţionat şi i-a făcut să-şi dorească foarte tare să reuşească în viaţă. Este vorba despre 11 tineri care şi-au petrecut copilăria într-unul din centrele din Gorj, care fac parte din sistemul rezidenţial clasic. Potrivit Ninelei Gruia, directoarea adjunctă a Direcţiei Generale pentru Protecţia Copilului Gorj, trei dintre cei 11 studenţi sunt în centre universitare din ţară, iar restul învaţă la Universitatea „Constantin Brâncuşi“ din Târgu Jiu.

„Sunt copii foarte cuminţi, care şi-au dorit mult să aibă studii superioare, fiind convinşi că dacă învaţă şi muncesc, viaţa le va fi mai uşoară. Au muncit mult ca să ajungă la facultate. Celor care sunt la taxă le-am făcut rost de sponsori care să le plătească taxele. Toţi studenţii noştri sunt sprijiniţi financiar, taxa la facultate nu le-o putem plăti, însă dacă facem rost de sponsori, este în regulă. De asemenea, am reuşit să convingem unităţile şcolare ca studenţii să nu plătească integral taxa“, a precizat Ninela Gruia.

Aceşti tineri sunt de admirat pentru că au avut de înfruntat greutăţile fără ca părinţii să le fie alături, unii dintre ei nu au mai ţinut legătura cu membrii familiilor din care proveneau. De-a lungul anilor, au existat destui tineri crescuţi în sistemul de protecţie care au ajuns ingineri sau avocaţi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS