15.9 C
Craiova
joi, 23 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitatePremierul Tăriceanu i-a propus lui Dacian Cioloş funcţia de ministru al Agriculturii

Premierul Tăriceanu i-a propus lui Dacian Cioloş funcţia de ministru al Agriculturii

Subsecretarul de stat Dacian Cioloş a primit din partea premierului propunerea şi a acceptat, joi seara, funcţia de ministru al Agriculturii. El a precizat, pentru Rompres, că va încerca să facă treabă bună la Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale.
Cioloş a avut, joi, o întâlnire cu primul-ministru Călin Popescu-Tăriceanu, în urma căreia a acceptat să preia portofoliul Agriculturii.


Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Camelia Spătaru, a anunţat că premierul Călin Popescu-Tăriceanu îl va desemna vineri pe noul ministru al Agriculturii, care va fi "un specialist cu experienţă în relaţia cu instituţiile Uniunii Europene".
Camelia Spătaru a precizat că "persoana desemnată este un specialist în domeniu, cu o experienţă solidă în relaţia cu instituţiile Uniunii Europene pe agricultură" şi are ca prim obiectiv rezolvarea în cel mai scut timp a întârzierilor la Agenţia de Plăţi şi Intervenţii în Agricultură.


Dacian Cioloş este, actualmente, subsecretar de stat pentru afaceri europene în Ministerul Agriculturii.
În vârstă de 37 ani, Cioloş este căsătorit şi este de profesie inginer agro-economist.
În 1994, a absolvit Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară Cluj, Facultatea de horticultură, după care a obţinut Diploma de Agronomie Aprofundată, specializarea "Sisteme de producţie şi dezvoltare rurală", în cadrul Ecole Nationale Superieure Agronomique ENSAR (Rennes, Franţa).
Între 1996 şi 1997 a urmat un Master ştiinţific la Ecole Nationale Superieure Agronomique ENSA (Montpellier, Franţa), iar în perioada 2000 – 2006 a fost doctorand în economia dezvoltării agricole, agroalimentare şi rurale al Ecole Nationale Superieure Agronomique – ENSA (Montpellier, Franţa).
Dacian Cioloş este vorbitor de franceză şi engleză.
În perioada ianuarie 2005 – mai 2007, Dacian Cioloş a fost consilier al ministrului Agriculturii, reprezentant în Comitetul Special Agricol la Consiliul European, iar din mai 2007 este subsecretar de stat la Ministerul Agriculturii, pe probleme de afaceri europene.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS