28.4 C
Craiova
marți, 7 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateMilitarii bănăţeni vor coordona un nou proiect în Irak

Militarii bănăţeni vor coordona un nou proiect în Irak

Militarii Batalionului 32 Infanterie “Mircea” vor coordona un nou proiect care va îmbunătăţi condiţiile de viaţă ale locuitorilor din sudul Irakului.
Proiectul vizează efectuarea unor ample operaţiuni de refacere a canalelor de irigaţii pe o distanţă de 50 de kilometri din zona agricolă a tribului Al Badur. Lucrările vor fi efectuate cu sprijinul unei firme civile specializate, iar fondurile, în valoare de aproximativ 25.000 USD, provin din donaţii ale organizaţiilor internaţionale care participă la efortul de reconstrucţie a Irakului.
Lucrările se vor desfăşura sub directa supraveghere a locotenentului Dragoş Condurache, ofiţerul responsabil cu cooperarea civili-militari a Batalionului 32 Infanterie “Mircea”.
Şeicul Abber Fahad Al Shershab Al Badri, prezent, vineri, 5 octombrie a.c., la semnarea contractului de realizare a acestui proiect, a apreciat sprijinul acordat de militarii români: “Fiii şi fiicele care poartă cu mândrie uniforma militară românească se disting de celelalte naţiuni ale coalitiei participante la reconstructia Irakului prin felul lor de a fi – oameni generoşi, cu suflet. Regretăm pierderea pe care poporul român a avut-o în urmă cu ceva timp şi vreau să încuviinţez familiile tuturor militarilor dumneavoastră că poporul irakian apreciază profesionalismul lor şi pot să spun că acţiunile lor de ajutorare au contat mult pentru oamenii pe care îi reprezint”.
 De la preluarea misiunii în Irak, militarii bănăţeni au executat, în diferite localităţi ale tribului Al Badur, şi misiuni de asistenţă medicală primară, bucurându-se de susţinerea populaţiei locale.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS