12.8 C
Craiova
marți, 7 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateFormula 1: Raikkonen a câştigat Marele Premiu al Chinei

Formula 1: Raikkonen a câştigat Marele Premiu al Chinei

Pilotul finlandez al echipei Ferrari, Kimi Raikkonen, a câştigat duminică Marele Premiu al Chinei, în timp ce Lewis Hamilton, liderul clasamentului, a abandonat, iar câştigătorul campionatului mondial se va decide în ultima cursă a sezonului, în MP al Braziliei, informează Reuters, citată de NewsIn.
Raikkonen a fost urmat la finalul cursei de Fernando Alonso, de la McLaren-Mercedes, iar ultimul loc pe podium a fost ocupat de Felipe Massa, de la Ferrari. Poziţia a patra a fost ocupată de germanul Sebastian Vettel (BMW Sauber), pe cinci a terminat Jenson Button (Honda), iar pilotul italian Vitantonio Liuzzi (Toto Rosso) a încheiat cursa pe poziţia a şasea. Locul şapte i-a aparţinut lui Nick Heidfeld (BMW Sauber), iar ultimul pilotul care a acumulat un punct fost David Coulthard, de la Red Bull.
Pilotul englez în vârstă de 22 de ani de la McLaren, Lewis Hamilton, a abandonat în Marele Premiu al Chinei, iar în cazul în care ar fi câştigat cursa, devenea cel mai tânăr pilot din istoria Formulei 1 care a câştigat titlul mondial, şi primul debutant care ar fi reuşit această performanţă.
Hamilton rămâne liderul clasamentului, cu 107 puncte, urmat de Fernando Alonso, cu 103 puncte, şi Kimi Raikkonen, cu 100 de puncte. Câştigătorul titlului mondial poate să fie unul dintre aceşti trei piloţi, iar el se va decide în ultima cursă a sezonului 2007, cea din Brazilia, care va avea loc la data de 21 octombrie.
"Sunt dezamăgit pentru echipă, dar bătălia continuă şi în Brazilia. Încă pot să reuşesc. Nu m-am simţit prea bine după ce am abandonat pentru că nu am făcut nicio greşeală tot anul, şi nu sunt obişnuit cu aşa ceva", a declarat Hamilton. Ultima dată când campionul mondial din Formula 1 a fost decis în ultima cursă a sezonului s-a întâmplat în 1986, pe circuitul de la Interlagos.
"Am revenit în luptă şi campionatul va fi interesant până în ultima cursă. Orice se poate întâmpla, iar eu voi face tot posibilul să câştig cursa", a afirmat Raikkonen. "Trebuie să se întâmple ceva incredibil dacă vreau să câştig. Cu o cursă normală va fi imposibil", a declarat spaniolul Fernando Alonso.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS