16.7 C
Craiova
duminică, 19 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateInginerii au cea mai mare rată de angajare

Inginerii au cea mai mare rată de angajare

Dintre cei 39 de absolvenţi care au fost angajaţi pe loc la Bursa locurilor de muncă pentru absolvenţi – promoţia 2007, aproape jumătate au fost ingineri.

Din cele peste o mie de locuri de muncă puse la dispoziţia angajatorilor, cele mai multe au fost în domeniul construcţiilor (peste 200) şi cel al industriei constructoare de maşini, chiar dacă Ford nu s-a regăsit pe lista ofertanţilor de locuri de muncă. Cei 20 de ingineri aveau specializări precum: inginer tehnician produse mecanice, inginer maşini şi utilaje, inginer chimist, inginer mecanic, inginer electromecanic, inginer autoturisme. „Cam de doi ani încoace, acestea sunt ramurile de activitate în care absolvenţii îşi găsesc locuri de muncă. Foarte puţini sunt angajatorii care solicită economişti sau jurişti“, a explicat Laura Nicolăescu, purtătoarea de cuvânt a Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Dolj. Aceasta a precizat că la această bursă a fost angajat un singur economist.

 

45% din participanţi, selectaţi pentru încadrare

 

Potrivit statisticilor finale ale AJOFM Dolj, ca şi anul trecut, numărul absolvenţilor interesaţi de ocuparea unui loc de muncă nu a ajuns nici măcar la jumătatea locurilor de muncă puse la dispoziţia lor. „La Bursa Locurilor de muncă pentru absolvenţi din 28 septembrie au participat 400 de absolvenţi“, a spus purtătoarea de cuvânt a AJOFM Dolj. Potrivit acesteia, în afara celor 39 de absolvenţi încadraţi pe loc în muncă, 142 au fost selectaţi în vederea încadrării.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU