16.2 C
Craiova
vineri, 3 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateFotbal - Liga I: Programul şi rezultatele meciurilor etapei a 10-a

Fotbal – Liga I: Programul şi rezultatele meciurilor etapei a 10-a

Vineri a fost programat primul meci al etapei a 10-a a Ligii I, Gloria Bistriţa – U Craiova, scor final 0 – 1.
Astăzi, sâmbătă, 6 octombrie, s-au desfăşurat alte trei partide:

U Cluj – Poli Ştiinţa Timişoara: 1 – 2
Echipa antrenată de Adrian Falub, Universitatea Cluj, a pierdut partida cu Poli Ştiinţa Timişoara, contând pentru etapa a 10-a a Ligii I, scor 1-2, şi rămâne, în urma acestei înfrângeri, singura din Liga I care nu a reuşit nicio victorie.
1-0, min. 20: N. Jovanovic a profitat de o greşeală a lui Cânu, care a ratat o intervenţie la marginea careului mare, a recuperat şi a trimis mingea în poartă, pe lângă portarul Marius Popa.
1-1, min. 41: Sorin Rădoi a egalat pentru oaspeţi, după ce a reluat cu capul, la colţul lung, un corner foarte bine executat, de pe partea stângă, de Gabriel Torje.
1-2, min. 79: După o centrate foarte bună a lui Karamian, Gigel Bucur a reluat cu capul, de lângă Marius Baciu, şi l-a învins pentru a doua oară pe Szolomajer.
În minutul 1 al partidei, galeria clujeană a părăsit stadionul Ion Moina în semn de protest faţă de evoluţiile slabe ale echipei din acest început de campionat, formaţia clujeană aflându-se pe ultimul loc în Liga I, cu doar trei puncte. Fanii au afişat şi un banner atunci când au părăsit arena, pe care scria: "Lăsăm locul victoriilor". Membrii galeriei au protestat timp de 15 minute după care şi-au reluat locurile în tribunele stadionului şi şi-au încurajat echipa.
La tribuna oficială au fost prezenţi vicepreşedintele Politehnicii Timişoara, Emil Roşianu, împreună cu atacantul formaţiei timişorene, Ionel Ganea, în timp ce din partea clujenilor nu a fost prezent niciunul dintre oficiali, informează NewsIn.
După marcarea golului doi de către Poli Timişoara spectatorii prezenţi la partidă au început să strige "Demisia, demisia!", nemulţumiţi de jocul echipei favorite.
Pandurii Tg. Jiu – CFR Cluj: 0 – 1
Echipa antrenată de Ioan Andone, CFR Cluj, a câştigat în deplasare, scor 1-0, partida cu Pandurii Târgu Jiu, care contează pentru etapa a 10-a a Ligii I, şi se menţine în continuare pe primul loc în clasament.
0-1, minutul 66: CFR Cluj reuşeşte să deschidă scorul prin golgeterul Didi, care l-a învins pe Dossey cu un şut puternic din mijlocul careului, după o pasă cu capul primită de la portughezul Semedo.
În minutul 20, în urma unui duel Cadu – Liviu Mihai, cel de-al doilea s-a prăbuşit pe gazon, starea sa părând una critică. Deşi a fost urcat în ambulanţă, atacantul gorjean a ajuns în cele din urmă pe banca de rezerve a echipei sale, după aproximativ un sfert de oră de îngrijiri medicale. Conform medicilor de pe ambulanţă, fotbalistul a primit o lovitură în zona plămânilor, oprindu-i-se astfel pentru câteva momente respiraţia, situaţia nefiind una gravă.
La finalul primei reprize, suporterii echipei gorjene au scandat "Hoţii, hoţii!", fiind nemulţumiţi de prestaţia brigăzii de arbitraj condusă de Augustus Constantin.
În urma acestei victorii, CFR Cluj a ajuns la a cincea lună consecutivă de invicibilitate în Liga I. Ultima înfrângere a grupării ardelene a avut loc pe 9 mai, în deplasarea de la Dinamo Bucureşti, scor 0-1.
Căpitanul lui CFR Cluj, Eduard Stăncioiu, a fost eliminat în minutul 86 de Augustus Constantin, în urma unei faze hilare. După ce a primit un prim cartonaş galben pentru trageri de timp, goalkeeperul clujean a aplaudat ironic decizia centralului, şi conform noului regulament UEFA, Augustus Constantin i-a acordat acestuia cel de-al doilea avertisment, şi implicit cartonaşul roşu. În locul lui Stăncioiu, în poarta lui CFR a intrat atacantul Didi, care s-a descurcat bine, reuşind chiar să scoată câteva mingi.

UTA – Ceahlăul Piatra Neamţ: 0 – 1
Ceahlăul Piatra Neamţ s-a impus la limită, scor 1-0, în deplasare, în faţa formaţiei UTA, într-un meci pe care gazdele l-au terminat în zece jucători, după ce Todea, care a primit două cartonaşe galbene, a fost eliminat.
0-1, min. 50: Mircea Oprea deschide scorul cu un şut fără preluare de la marginea careului mare.
Mircea Oprea a fost la un pas să mai înscrie şi în minutul 55, când a şutat extrem de puternic de la 30 de metri, însă Huţan a reuşit, cu mare greutate, să salveze primirea unui nou gol.
În minutul 58, Alin Chiţa a fost luat cu salvarea, cu capul imobilizat, după o ciocnire cap în cap cu Holban.
Gazdele au rămas din minutul 84 în zece, după ce Todea a văzut al doilea cartonaş galben şi, implicit, pe cel roşu.

Duminică, 7 octombrie, sunt programate următoarele partide:

15:00: FC Sporting Vaslui – Gloria Buzău

15:00: Unirea Urziceni – Poli Iaşi

17:00: Dinamo – Oţelul Galaţi

18:45: Rapid – Farul Constanţa

20:30: Dacia Mioveni – Steaua

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS