18.3 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateBăsescu l-a decorat pe Emil Palade cu ordinul Steaua României în grad de mare Colan

Băsescu l-a decorat pe Emil Palade cu ordinul Steaua României în grad de mare Colan

Preşedintele Traian Băsescu a participat astăzi la aniversarea a 150 de ani de la înfiinţarea Universităţii de Medicină şi Farmacie "Carol Davila", ocazie cu care l-a decorat pe George Emil Palade, absolvent al acestei universităţi, singurul român care a luat premiul Nobel, cu ordinul Steaua României.
Şeful statului a precizat că ordinul Steaua României în grad de mare Colan, pe care fiica lui Palade, Georgia Van Dusen Palade, l-a primit în numele tatălui său, este cea mai înaltă distincţie a României şi nu a fost oferită până acum nici unei personalităţi româneşti în viaţă.
În context, preşedintele Traian Băsescu şi-a exprimat convingerea că românii vor continua să-şi exprime "recunoştinţa, aprecierea şi dragostea faţă de toţi aceia care, într-un moment sau altul îi slujesc zi de zi", informează NewsIn.
La rândul său, într-un mesaj transmis prin fiica sa, George Emil Palade a subliniat rolul important pe care l-a avut în cariera sa Şcoala Naţională de Medicină şi Farmacie "Carol Davila", la care a studiat şi unde a predat.
Georgia Van Dusen Palade a anunţat că tatăl său va dona acestei unităţi de învăţământ universitar diplomele şi colecţia sa de medalii. pentru stimularea tinerilor studenţi. Palade va oferi universităţii, printre altele, diploma şi medalia de aur a premiului Nobel.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS