34.4 C
Craiova
luni, 10 iunie, 2024
Știri de ultima orăActualitateAmbasadorul SUA va dona cărţi copiilor turci

Ambasadorul SUA va dona cărţi copiilor turci

Ambasadorul Statelor Unite ale Americii, Nicholas Taubman, va vizita astăzi Colegiul "Kamal Attaturk" din Medgidia.
Cu ocazia acestei vizite, Ambasadorul Nicholas Taubman va dona "Colectia Ambasadoriala" bibliotecii liceului local de limba turcă şi va susţine un discurs, în prezenta Muftiului Murat Iosif. Această colecţie cuprinde o gamă variată de cărţi despre istoria, cultura şi valorile americane; cărţile sunt destinate copiilor cu vârste între 5 şi 17 ani. Colectia include albume, volume de referinţă, cărţi de istorie, ficţiune, biografii, cărţi despre drepturile femeilor, beletristică, volume de artă, muzică, sport şi istorie a afro-americanilor. De asemenea, există cărţi de învăţare a limbii engleze, precum şi dictionare englez-român. Costul total al donaţiei se ridică la 2.500 de dolari.
Colegiul "Kamal Attaturk" este o şcoală românească acreditată, cu predare în limbile română, turcă şi engleză, având aproximativ 220 de elevi in clasele I-XII.
La ora 15.15, Ambasadorul Nicholas Taubman se va afla în comuna Castelu pentru a dona cărţi pentru copii şi rechizite şcolare unor familii nevoiaşe. Donaţiile se înscriu în cadrul evenimentelor care marchează luna în care comunitatea turcă din România celebrează Ramadanul.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS