18.4 C
Craiova
joi, 23 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateDirectorul revistei Jane’s Defence Weekly, la Bucureşti

Directorul revistei Jane’s Defence Weekly, la Bucureşti

Generalul-maior Tudor Munteanu, şeful Departamentului pentru Relaţia cu Parlamentul şi Informare Publică, s-a întâlnit marţi 2 octombrie 2007, cu directorul revistei Jane’s Defence Weekly, Peter Felstead la sediul Ministerului Apărării.
În cadrul discuţiilor au fost prezentate priorităţile acestui departament, misiunile direcţiilor din subordine şi coordonare, precum şi o serie de publicaţii militare editate de Ministerul Apărării. Un interes deosebit a fost manisfestat pentru revista lunară, în limba engleză, The Military Observer şi pentru periodicul trimestrial Cariera Militară – ca parte a celei de a doua campanii de promovare a profesiei militare.
Oaspetele englez a apreciat atât rolul jucat de instituţia militară la integrarea ţării noastre în comunitatea euroatlantică, cât şi capacitatea Armatei României de a fi prezentă, cu forţe expediţionare, concomitent în trei teatre de operaţii, în Mediterana şi în spaţiul aerian baltic.
Timp de o săptămână, Peter Felstead efectuează o vizită de documentare în România. Programul include realizarea de interviuri cu personalităţi din conducerea Ministerului Apărării, a Statului Major General şi a statelor majore ale categoriilor de forţe ale armatei, dar şi vizitarea unor unităţi militare aparţinând forţelor terestre, aeriene şi navale.
Cu 40 de corespondenţi în 193 de ţări, revista Jane’s Defence Weekly este o publicaţie de recunoaştere internaţională, care furnizează informaţii şi analize substanţiale în domeniul securităţii şi apărării.  

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS