15.9 C
Craiova
joi, 23 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateBMW furat din Italia, găsit la punctul de trecere a frontierei Albiţa

BMW furat din Italia, găsit la punctul de trecere a frontierei Albiţa

Poliţiştii de frontieră din Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa au intocmit dosar penal pe numele unui cetatean german care intentiona sa iasa din Romania cu un autoturism marca „BMW M6”, in valoare de 100.000 euro, care figureaza ca fiind furat din Italia.
Cetăţeanul german Steffen Z., în vârstă de 35 de ani, s-a prezentat pentru a iesi din tara, la sfarsitul lunii trecute, prin Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa, conducand un autoturism marca „BMW M6”, an de fabricaţie 2006.
În timpul controlului, poliţiştii de frontieră au observat că barbatul, deşi a declarat ca este proprietar al masinii de peste un an, a dat dovadă de stângăcie în manevrarea comenzilor acesteia. Mai mult, deşi a spus că merge în Chişinău la un prieten, nu avea bagaje asupra lui, nu ştia cu îl cheamă pe acesta şi nici cum se vor întâlni.
 Politistii de frontiera au avut suspiciuni in ceea ce priveste declaratiile cetateanului german si au extins cercetările. In urma verificarilor, inclusiv la firma producătoare, s-a stabilit că autoturismul a fost furat, în data de 9 septembrie 2007, din Italia.
Germanul a declarat că a cumpărat autoturismul din Germania de la un barbat ale carui date de identitate nu le cunoaste şi nu ştie nimic despre furt.
Politistii de frontiera au intocmit pe numele lui Steffen Z. dosar penal sub aspectul savarsirii infractiunii de punere în circulaţie şi conducere pe drumurile publice a unui autovehicul cu număr fals de înmatriculare şi complicitate la furt calificat, la finalizarea cercetarilor urmeaza a fi prezentat procurorilor, in vederea luarii masurilor legale ce se impun.     
Masina, a carei valoare este de aproximativ 100.000 euro, a fost indisponibilizata sediul I.J.P.F. Vaslui in vederea continuarii cercetarilor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU