18.7 C
Craiova
marți, 7 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateCraiova: Scandal cu focuri de armă între două clanuri de romi

Craiova: Scandal cu focuri de armă între două clanuri de romi

Două clanuri de romi din Craiova s-au războit aseară cu săbii şi pistoale până când şase persoane au ajuns în stare gravă la spital. Scandalul iscat de cele două familii rivale, Miclescu şi Poenaru, a continuat şi în curtea Spitalului de Urgenţă Craiova, deşi în zonă îşi făcuseră apariţia peste 40 de echipaje de poliţişti şi jandarmi. La spital au venit aseară peste 200 de persoane de etnie romă, rude ale răniţilor, puse pe scandal.

Scandalul s-a iscat între clanurile Miclescu şi Poenaru, din cauza unor datorii mai vechi. Romii s-au luat la bătaie în cartierul Faţa Luncii, iar în încăierare au folosit pistoale, cuţite, săbii şi bâte. Spiritele s-au calmat abia după câteva ore. În urma scandalului, trei persoane au fost împuşcate şi alte trei tăiate cu sabia. Doar patru au rămas internate la spital.

Poliţiştii încearcă să aplaneze conflictul între romi şi asigură ordinea în cartierul faţa Luncii. În zonele frecventate de membrii celor două grupări s-au luat măsuri speciale de patrulare, pentru ca incidentul de aseară să nu se mai repete.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

4 COMENTARII