19.2 C
Craiova
sâmbătă, 1 iunie, 2024
Știri de ultima orăActualitateConferinţa Doctrinară a Forţelor Terestre

Conferinţa Doctrinară a Forţelor Terestre

În zilele de 2 şi 3 octombrie, la sediul Statului Major al Forţelor Terestre din Bucureşti, va avea loc ediţia a V-a a Conferinţei Doctrinare a Forţelor Terestre.
Instituită în anul 2003, prin dispoziţia şefului Statului Major al Forţelor Terestre, această Conferinţă Doctrinară reprezintă forul ştiinţific central de dezbatere, informare, implementare şi analiză colectivă anuală a noutăţilor doctrinare, a problemelor de interes general, a activităţii de elaborare a doctrinelor, manualelor şi instrucţiunilor în Forţele Terestre.
Conferinţa este organizată de structura Instrucţie şi Doctrină a Statului Major al Forţelor Terestre, având drept repere prezentarea de referate ştiinţifice şi informări, dezbateri pe diferite teme, demonstraţii practice, participarea la activităţi de referinţă din punct de vedere doctrinar.
La Conferinţă vor participa membrii Comisiei pentru Doctrină, Manuale şi Regulamente Militare, reprezentanţi ai Statului Major al Forţelor Terestre şi ai Academiei Forţelor Terestre, precum şi specialişti din structurile centrale ale Ministerului Apărării şi Secţia Militară a Academiei Oamenilor de Ştiinţă din România.
Tema centrală a Conferinţei vizează evoluţiile înregistrate în contextul global de securitate şi tratează “Revoluţia în afacerile militare – noi modalităţi de ducere a războiului de către marile unităţi şi unităţile din Forţele Terestre”. Aplicarea cerinţelor noii Revoluţii în Afacerile Militare în procesul de transformare, modalităţile şi instrumentele de obţinere/realizare a dominaţiei în plan decizional la eşalonul brigadă şi operaţiile specifice războiului de tip asimetric executate de batalionul de infanterie uşoară sau vânători de munte din cadrul Forţelor Terestre sunt alte subiecte propuse pentru dezbatere în acest forum ştiinţific.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS