30.1 C
Craiova
miercuri, 12 iunie, 2024
Știri de ultima orăActualitateComisarul şef Ioan Bucur, trimis în judecată pentru luare de mită

Comisarul şef Ioan Bucur, trimis în judecată pentru luare de mită

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Secţia de combatere a corupţiei au dispus trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a inculpatului BUCUR IOAN, având gradul profesional de comisar-şef de poliţie şi funcţia de şef al Secţiei Regionale de Poliţie Transporturi Constanţa din cadrul I.G.P.R. – Direcţia Poliţiei Transporturi, pentru comiterea infracţiunii de luare de mită.
Din probele administrate în faza de urmărire penală a rezultat următoarea stare de fapt :
La data de 3 septembrie 2007, inculpatul BUCUR IOAN, pe fondul desfăşurării procedurii administrative de cercetare disciplinară a denunţătorului – ofiţer de poliţie din aceeaşi unitate – a pretins de la acesta din urmă suma de 1.000 euro, cu titlu de mită. În schimb, urma să înlesnească aplicarea unei sancţiuni disciplinare mai blânde împotriva denunţătorului şi anume amânarea promovării în gradul profesional următor sau funcţii superioare, pe o perioadă de un an.
Denunţătorul era cercetat disciplinar în urma apariţiei într-un săptămânal a unui articol în care se făcea cunoscut că denunţătorul a încercat să o determine pe reprezentanta unei societăţi comerciale, care reclamase o posibilă infracţiune, să intre în relaţii de afaceri cu o persoană recomandată de denunţător. Denunţătorul afirmase despre persoana recomandată că ar fi finul unui ofiţer de poliţie din cadrul I.P.J. Constanţa – Serviciul poliţiei rutiere.
În concret, inculpatul BUCUR IOAN s-a preocupat de desemnarea în compunerea Consiliului de disciplină a unor persoane care să fie de acord cu aplicarea unei sancţiuni disciplinare favorabile denunţătorului, sancţiune prevăzută în Legea 360/2002 privind Statului poliţistului. Mai mult decât atât, inculpatul l-a sfătuit pe denunţător în legătură cu atitudinea pe care urma să o adopte în faţa Consiliului .La data de 6 septembrie 2007, inculpatul BUCUR IOAN a fost prins în flagrant delict după ce a primit de la denunţător suma de 1.000 euro, dată în scopul menţionat mai sus. La aceeaşi dată, procurorii au dispus prin ordonanţă reţinerea inculpatului pe o perioadă de 24 de ore, iar la data de 7 septembrie 2007, Curtea de Apel Bucureşti – Secţia I Penală a dispus arestarea preventivă pe o perioadă de 29 de zile a inculpatului.  Dosarul a fost înaintat Curţii de Apel Constanţa. Referitor la cele publicate în articol, se fac verificări pentru stabilirea săvârşirii unor eventuale infracţiuni.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS