19.2 C
Craiova
sâmbătă, 1 iunie, 2024
Știri de ultima orăActualitateTariful de monitorizare datorat de furnizori către ANRCTI pentru anul 2007 - stabilit la un procent de 0,171%

Tariful de monitorizare datorat de furnizori către ANRCTI pentru anul 2007 – stabilit la un procent de 0,171%

Tariful de monitorizare pentru anul 2007 a fost stabilit la un procent de 0,171%, pe baza documentelor financiare depuse la Autoritatea Naţională pentru Reglementare în Comunicaţii şi Tehnologia Informaţiei de 2.436 de furnizori de comunicaţii electronice şi furnizori de servicii poştale, din totalul de 2.510 autorizaţi de ANRCTI. Anul trecut, tariful de monitorizare datorat de furnizori ANRC a fost calculat la un procent de 0,125% din cifra de afaceri sau din veniturile obţinute din activităţi de furnizare de reţele, servicii de comunicaţii electronice şi servicii poştale.
Dintre furnizorii care au depus documentaţia necesară calculării tarifului de monitorizare, 500 de operatori de comunicaţii electronice şi 65 de operatori de servicii poştale au obligaţia de a achita tariful de monitorizare. Valoarea totală a tarifului de monitorizare pentru anul 2007, determinat în funcţie de cifra de afaceri sau de veniturile obţinute din activităţi de furnizare de reţele, servicii de comunicaţii electronice şi servicii poştale se ridică la 23.871.803 lei.
Ceilalţi operatori autorizaţi nu trebuie să achite tariful de monitorizare pentru că au înregistrat în anul 2006 o cifră de afaceri sau cu venituri obţinute din activităţi de furnizare de reţele, servicii de comunicaţii electronice şi servicii poştale sub 100.000 de euro. Cei 74 de operatori care nu au transmis ANRCTI la termen documentaţia necesară stabilirii tarifului de monitorizare vor fi sancţionaţi conform prevederilor legale şi li se va impune plata tarifului de monitorizare datorat.
Valoarea pieţei de comunicaţii şi servicii poştale, calculată fără aportul furnizorilor cu cifra de afaceri sau venituri obţinute din activităţi de furnizare de reţele, servicii de comunicaţii electronice şi servicii poştale sub 100.000 de euro în anul 2006, este de 3.954.270.333 euro. Această valoare a fost calculată în funcţie de cursul mediu al monedei europene pentru anul 2006, de 3,5245 lei.
Tariful de monitorizare datorat va fi comunicat fiecărui furnizor în parte, urmând să fie achitat în termen de 30 de zile de la data comunicării deciziei. În cazul neachitării tarifului de monitorizare, precum şi a majorărilor de întârziere, se va proceda la executare silită în baza deciziei care, potrivit dispoziţiilor art.141 alin.(2) din Ordonanţa Guvernului nr.92/2003 privind Codul de procedură fiscală, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, la data împlinirii termenului de scadenţă, devine titlu executoriu. În plus, în cazul neachitării tarifului de monitorizare de către operatorii de comunicaţii electronice, precum şi a majorărilor de întârziere aferente, în termen de 90 de zile de la data scadenţei, Autoritatea Naţională pentru Reglementare în Comunicaţii şi Tehnologia Informaţiei poate suspenda sau retrage dreptul de a mai furniza reţele sau servicii de comunicaţii electronice pe baza regimului autorizaţiei generale, în conformitate cu dispoziţiile art.57 din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr.79/2002.
Mai multe informaţii despre tariful de monitorizare pot fi găsite aici.
Autoritatea Naţională pentru Reglementare în Comunicaţii şi Tehnologia Informaţiei este instituţia independentă de reglementare în domeniul comunicaţiilor electronice, comunicaţiilor audiovizuale, echipamentelor radio şi echipamentelor terminale de comunicaţii electronice, inclusiv din punctul de vedere al compatibilităţii electromagnetice, tehnologiei informaţiei şi serviciilor poştale. În activitatea sa, ANRCTI urmăreşte ca obiective majore: promovarea concurenţei, protecţia intereselor utilizatorilor finali şi încurajarea investiţiilor eficiente în infrastructură. Pentru mai multe detalii despre activitatea ANRCTI vizitaţi www.anrcti.ro.
Persoană de contact: Raluca Moraru, Director Relaţii Publice, telefon 30 75 411

 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS