16.2 C
Craiova
vineri, 10 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateConducerea Senatului accelerează procedurile privind votul uninominal

Conducerea Senatului accelerează procedurile privind votul uninominal

Conducerea Senatului a decis în şedinţa de astăzi distribuirea proiectului votului uninominal atât comisiilor avizatoare, cât şi Guvernului şi Consiliul Legislativ, Nicolae Văcăroiu apreciind că iniţiativa va fi adoptată de senatori până pe 28 septembrie.
Preşedintele Senatului, Nicolae Văcăroiu, a anunţat că Biroul Permanent, "cu uşoara încălcare a procedurilor", a decis ca proiectul uninominalului să fie trimis în paralel la Guvern şi la Consiliul Legislativ pentru punct de vedere şi aviz, dar şi comisiilor, grupurilor parlamentare şi senatorilor.
Nicolae Văcăroiu a amintit că senatorii au un termen de 10 zile pentru depunerea amendamentelor, iar pe 17 septembrie, la ora 12.00, ele vor fi concentrate la secretarul general şi trimise la comisia specială pentru elaborarea Codului Electoral. Potrivit lui Văcăroiu, comisia menţionată va întocmi raportul de fond în aceeaşi săptămână, astfel încât proiectul să intre în dezbaterea plenului Senatului, pentru ca el să fie adoptat pe 28 septermbrie.
Cu numai o zi în urmă, preşedintele Senatului, Nicolae Văcăroiu, estima că proiectul de lege a votului uninominal va trece de Parlament, la sfârşitul lunii octombrie.
Preşedintele Băsescu a anunţat că intenţionează să organizeze referendum pentru introducerea sistemului de vot uninominal odată cu alegerile pentru Parlamentul European, programate la 25 noiembrie, dacă până atunci nu este promulgată legea în acest sens, care a intrat în dezbaterea Senatului şi asupra căreia ultimul cuvânt îl are Camera Deputaţilor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS