Trotuarele ruşinii în Bănie

Autori


Trotuarele din Bănie au asfaltul fărâmiţat şi dalele dezasamblate. Acestea sunt considerate o ruşine de locuitorii urbei.   

După ce ani de-a rândul au fost lăsate în paragină, trotuarele din Bănie vor fi cosmetizate anul acesta pe bani publici de administraţia locală. Starea deplorabilă a trotuarelor a fost reclamată de sute de craioveni, nemulţumiţi că edilii au uitat să facă investiţii şi la acest capitol. „În cartierele mărginaşe s-au format adevărate cratere în trotuare, parcă am fi într-o ţară din lumea a treia“, spunea un cetăţean indignat. Într-un tur prin Craiova, rămăşiţe din ceea ce formau odată trotuarele se găsesc la tot pasul, fie că e vorba de cartierul Valea Roşie, Rovine sau Lăpuş.

„Păi se duce naiba şi încălţămintea pentru că dai cu vârful în ridicăturile de pe trotuare, în dalele dezasamblate sau în porţiunile rupte. De câte ori n-am fost la primărie să le spun că e dezastru aici, pe strada Tehnicii, de lângă căminele studenţeşti. Trebuie să mergi pe stradă, că trotuarele ori sunt distruse, ori sunt ocupate de maşini“, a menţionat Silviu Iulică, din cartierul Lăpuş.

În aceeaşi zonă, altă craioveancă a sesizat GdS de starea trotuarului. Vizate sunt şi trotuarele din cartierul Rovine, uitate şi ele de administraţie, după cum au povestit oamenii din zonă.

33 de trotuare asfaltate


Aleşii locali recunosc că există probleme la acest capitol, însă promit că situaţia va fi remediată. Viceprimarul Gheorghe Nedelescu a declarat că, numai în 2007, pe lista de investiţii sunt cuprinse 33 de trotuare. Nu se ştie ce sumă va fi cheltuită deoarece lucrările sunt incluse în capitolul reparaţii curente străzi, pentru care sunt alocate circa 18 milioane de lei.

Inspectorii primăriei au explicat că trotuarele care vor fi cosmetizate se aleg în funcţie de numărul de solicitări depuse la primărie. Nimic mai simplu pentru craiovenii care doresc să aibă la dispoziţie trotuare asfaltate. Tot ce trebuie să facă este să-şi convingă vecinii să depună la administraţia locală cât mai multe cereri, poate astfel au norocul să se numere printre câştigători.

Cum lista pentru 2007 a fost deja decisă, norocoşii au fost stabiliţi. „23 de trotuare vor fi reabilitate o dată cu străzile, aici fiind incluse General Dragalina, Sărari, Matei Millo, Recunoştinţei sau Nerva. Pe lângă acestea, avem lucrări la altele zece, printre care străzile Alexandru Macedonski, Mihai Viteazul sau Împăratul Traian“, a conchis viceprimarul Nedelescu.

Acţiunea GdS dă roade

Al doilea aspect care vizează trotuarele, respectiv apariţia unor rampe de acces în locuinţe, sesizat săptămâna trecută de GdS autorităţilor locale, nu a rămas nesoluţionat. Pe strada Ulmului, nr. 29, inspectorii de la Serviciul Disciplina în Construcţii au trimis deja o somaţie proprietarilor să readucă trotuarul la forma iniţială. „Au la dispoziţie câteva zile. Dacă nu, colegii mei îi vor vizita din nou şi vor lua măsurile necesare, apoi vom aduce trotuarul la acelaşi nivel. Nu vrem ca oamenii să aibă probleme“, a declarat Gheorghe Daici, şeful Serviciului. Acesta a ţinut să precizeze că funcţionarii publici care se ocupă de inspecţiile în teren au fost rugaţi să avizeze inspectorii de specialitate în cazul în care descoperă astfel de rampe.Comenteaza acum

11 Comentarii

 1. Angie said:

  eu locuiesc in statele unite,statul illinois… aici in usa romania este considerata tara din lumea a treia…cat despre drumuri,aici in illinois cel putin, nici aici nu este cu mult mai bine…am vazut drumuri proaste si foarte proaste si aici

 2. Dan Rotariu said:

  Da!, Dar sa ne bucuram ca Solomon isi plimba dosul intr-un Mercedea la care am participat fiecre dintre noi de la sugar la centenar cu 0,4 Euro. Ca doar de aiai ne-au dublat taxele anul asta.

 3. S. Bora said:

  Trotoare insa ca in centru nu din beton si asfalt. Cand trebuie sa se umble la instalatiile de sub trotoare sa nu fie nevoie de o munca in plus si de bani aruncati. Asa se procedeaza peste tot!

 4. Cristian said:

  Ce sa mai zici de cazul in care, sprenorocul nostru trotuarul a fost asfaltat (bd Decebal – in zona blocurilor 19-21) arata chiar bine, si vine cineva, il sparge si uita “sa il mai aduca la forma initiala.”
  Asta ca sa comparam zelul cu care “autoritatile” se grabesc sa sanctioneze un proprietar care a modificat trotuarul fata de sanctionarea unei regii (probabil apa sau termo) care a distrus un trotuar deabia asfaltat. Corb la corb nu scoate ochii.

 5. Paulus said:

  Daca le-a trebuit 1 luna de zile sa arunce niste asfalt-ca aia nu se chiama asfaltare-clar!!! la trecerea de pietoni de la Galeria de Arta -AICuza cu Unirii-va dati seama nu se va face absolut nimic bun cu trotoarele.Daca Centrul e de cacao,prin cartiere sa nici nu va zboare gandul ca s-ar intreprinde ceva.Sau poate ca cineva trebuie sa ia ceva comisioane.Da! Asta ar fi singura noastra sansa.
  Mi-am adus aminte de Centru.Cum a ramas cu receptia lucrarii ?Sa receptionat asa cum e sau se remediaza ceva?Stie cineva?ALOOOOOO

 6. YO said:

  de ar fi numai trotuarele……CRAI OVA ORAS NECIVILIZAT…OTENI ARUNCA GUNOIUL MENAJER PE GEAMUL DE LA BUCATARIE. IN CARTIERELE CU BLOCURI SE CRESC , GAINI , PORUMBEI ,PORCI, CAINI ETC…..GARDIENI SE PLIMBA SI ARUNCA CHISTOACELE PE STRADA , POLITIA TRECE SI NU VEDE NIMIC , TROTUARELE OCUPATE DE MASINI…ETC…MA NASCUT MAMA OLTEAN NESIMTIT SI BADARAN…….MAI MAI….

 7. pt YO said:

  te-a nascut si putin analfabet.
  dar nu asta e problema, ca toti ne nastem asa.
  problema e ca tu ai ramas inca semianalfabet

 8. YO said:

  mai trebuia sa ma faci si comunist (t |) vorba lui taicatau BASESCU………..

 9. grigore said:

  d-le vice Nedelescu,revin pt.a II-a oara si va rog
  dispuneti comtrol la As.15 Rovine sa constatati
  cum maestrul DINU a folosit in 2 zile 25 mil.ROL,
  bani scosi din casierie,pt.a vopsi 7 banci in
  parculetul de la 21-21,iar tot fierul vechi al locatarilor la dus la el la Bratovoesti.Rog sesizati
  organele de urmarire penala,altfel veti fi complice.

 10. radu said:

  Ma uit si ma mir cat de suparati sunt toti pe orasul asta. Eu am plecat de un an din Craiova si ma bucur nespus cand revin acolo. Pot sa va spun ca este, fara nici o exagerare unul dintre cele mai curate orase din tara si cu siguranta este orasul cu cele mai bune strazi din Romania. Poate ca nu stiti in ce hal arata celelalte orase. Decat sa fiti atat de suparati eu va spun ca trebuie sa fiti fericiti cu ce a facut asta acolo….

 11. Dan Rotariu said:

  Intru-un an situatia s-a schimbat. Si de aia au fost votati ca au promis ca vor face si vor drege. Deci sa faca!

Alte stiri

Sumarul ediției de marţi, 29 mai 2007

Actualitate

» Ştrandurile rămân închise
» Fiscul nu-şi scoate banii de la miliardarii Craiovei
» Elevii au preluat conducerea Colegiului Spiru Haret
» Trotuarele ruşinii în Bănie
» Vânzătorii de anvelope vor fi obligaţi să recupereze pneurile înlocuite
» Avocatul lui Voiculescu contestă constituţionalitatea CNSAS
» România propune CE reducerea taxei auto de la 1 ianuarie 2008
» Locuinţele dintr-un bloc conectat integral la sistemul central de încălzire nu vor mai fi debranşate
» Arădenii îşi cumpără case peste graniţă
» Dolj: Primarul din Ţuglui a accidentat o maşină a poliţiei

Local

» „Fii vocea cartierului tău!“, în Rovine
» Scurte ştiri
» Medicii de la Ambulanţă, suprasolicitaţi
» Autobuze noi în Slatina
» Accidentată şi părăsită pe stradă
» Teren de 200.000 de euro pentru extinderea cimitirului Cetăţuia
» Cutremur în cartierul Ostroveni
» Continuă campania pentru copiii dispăruţi
» Nou-născut ucis de propria mamă
» Consultări la Cotroceni între preşedinte şi partide
» Judeţul, sponsorul universitarilor
» Pediştii leneşi, ţinuţi la secret

Dolj

» Conserve de ton suspecte, oprite de la vânzare
» Scurte ştiri
» Pace condiţionată cu Petrom

Sport

» Abramovici a închis robinetul
» Lucescu, tot mai aproape de vulturi
» Piţurcă face calcule
» Craioveanu, consilier municipal în Getafe
» Sevilla păstrează şanse la titlu
» Mutu reprezintă viitorul Fiorentinei
» Supercupa Europei se îndepărtează de Vâlcea
» Serena Williams şi-a intrat în rol
» Româncele, pe podium în Ungaria
» Bronz pentru CSSU Craiova
» Vasiloiu şi Donisa, gemenele de la CS Olimpic
» Alonso, stăpân în cursa monegască
» Tănase a câştigat un Ford S-Max
» Zambon şi Poli Timişoara continuă războiul
» Cupa României, la Târgu Jiu
» Cadou pentru Condescu
» Andrei Ionescu pleacă în Elveţia
» Pandurii, la turneul semifinal
» Bornescu, number one
» Craiova, campioană universitară

Bani & Afaceri

» Munca la negru învinge reţeaua Eures
» Vânzările de servere Linux au crescut cu 42%
» UE anchetează Google
» Craiova fără ocupaţie

Opinii

» Consult

Top