15.1 C
Craiova
marți, 21 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateTaxiurile si brutariile, tintele craiovenilor

Taxiurile si brutariile, tintele craiovenilor

Taximetristii si brutarii din Banie au fost asaltati, in zilele de Craciun, de un numar extrem de mare de comenzi. Pentru ca nu au putut face fata cererilor, acestia au fost nevoiti sa refuze si clientii fideli.


Perioada Sarbatorilor de iarna reprezinta pentru o parte dintre craioveni un motiv in plus de bucurie, deoarece este momentul in care isi suplimenteaza semnificativ veniturile. Si in acest an, Craciunul a adus mai multi bani ca de obicei, in special in buzunarele taximetristilor si proprietarilor de brutarii, care au fost asaltati de sutele de cereri. Chiar si in Ajun, o parte dintre acestia au fost nevoiti sa lucreze la foc continuu, pentru a putea satisface toti clientii. Oamenii nu s-au plâns, stiind ca fluxul mare de cereri va disparea o data cu trecerea Sarbatorilor.


Cele câteva firme de taxiuri din Banie au facut fata cu greu comenzilor, telefoanele de la dispecerat sunând tot timpul. Pentru ca numarul taxiurilor a scazut semnificativ, clientii au fost nevoiti sa stea zeci de minute pâna sa aiba norocul sa prinda o masina libera. Pe de alta parte, taximetristii sustineau ca erau frânti de oboseala, neavând nici un moment liber, insa retrâgându-se de pe traseu cu buzunarele pline.


„Am preferat sa lucrez in noaptea de Craciun, pentru ca stiu, din anii trecuti, ca faci bani frumusei. Mi-am scos aproape 700.000 numai partea mea, plus 600.000 pentru proprietarul masinii. Cred ca o sa lucrez si de Anul Nou, pentru ca si atunci cererea este extrem de mare“, a spus Fane Vasile, taximetrist.


Brutarii si-au trimis clientii acasa, cu plasele goale


Cu aceeasi aglomeratie s-au confruntat si proprietarii brutariilor din Banie.


Pe lânga comenzile zilnice de pâine, care au crescut aproape de cinci ori, acestia au mai fost solicitati si cu comenzi pentru colaci. Vrând sa se asigure ca nu vor ramâne fara pâine de Sarbatori, craiovenii si-au facut provizii pentru câteva zile.


Din acest motiv, chiar in ziua de Ajun cozile la brutarii erau destul de mari, in timp ce proprietarii acestora isi rugau clientii sa nu mai astepte pentru ca nu mai aveau timp sa coaca nici o pâine in plus.


„O sa fac Craciunul la parinti, la tara, si m-au rugat sa le iau si lor colacei ca sa poata imparti. Azi (duminica – n.r.) m-am dus de doua ori numai la un magazin de pâine si mi-au zis sa vin mai târziu, sa vada daca ma pot ajuta. Din câte am inteles, comenzile s-au facut chiar cu doua saptamâni inainte. Nu am ce face decât sa stau o ora – doua, poate cumpar si eu ce vreau“, a spus Ileana Cristea, cumparator.


Desi intelegeau situatia, proprietarii brutariilor sustineau ca nu au alta solutie decât sa isi trimita clientii intârziati acasa cu plasele goale. Acestia se asteapta ca si in zilele din apropierea Anului Nou nebunia cumparaturilor sa continue. „Nu am avut ce sa le facem daca s-au trezit in al douasprezecelea ceas. Nu puteam sa ne tinem angajatii sa lucreze toata noaptea de Ajun, asa ca am fost nevoiti sa refuzam foarte multe comenzi“, a precizat proprietarul unui brutarii.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS