21.7 C
Craiova
luni, 10 iunie, 2024
Știri de ultima orăActualitateAlocatii si pentru copiii care nu merg la scoala

Alocatii si pentru copiii care nu merg la scoala

Toti copiii in vârsta de pâna la 18 ani, indiferent daca sunt sau nu inscrisi la o forma de invatamânt, beneficiaza de alocatie de stat. Daca pâna acum copiii care au depasit vârsta de sapte ani erau obligati prin lege sa frecventeze cursurile scolare, de acum incolo si cei care nu merg la scoala primesc alocatie.


In cazul copiilor prescolari si al celor care au peste sapte ani, dar nu sunt inscrisi la scoala, plata alocatiei lunare se face de catre Directia Muncii, Solidaritatii Sociale si Familiei (DMSSF). Pentru a intra in posesia alocatiei, parintele sau tutorele copilului trebuie sa mearga la sediul DMSSF cu o copie dupa certificatul de nastere al copilului si o copie a buletinului de indentitate al parintelui sau tutorelui legal. Chiar daca nu fac dovada ca sunt inscrisi la scoala, acesti copii vor primi, lunar, tot atâtia bani cât primesc si cei care merg la scoala sau la gradinita, respectiv 240.000 de lei vechi. Singurii care nu vor mai avea dreptul la alocatie sunt elevii care repeta anul scolar. Exceptie fac cei care sunt nevoiti sa repete anul din motive de sanatate si dovedesc acest lucru prin certificat medical. De asemenea, copiii care stau mai mult de 15 zile in institutiile de ingrijire sau asistenta sociala sau in institutii de invatamânt care le asigura intretinere complementara din partea statului nu vor mai primi alocatie. Copiii cu handicap vor primi alocatie de stat din partea Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului, din fondurile alocate de Autoritatea Nationala pentru Persoanele cu Handicap.


Potrivit modificarilor legislative, elevii care au implinit vârsta de 18 ani, dar urmeaza cursurile unei scoli liceale sau profesionale, vor primi alocatie pâna la terminarea studiilor. Familiile care au mai mult de un copil primesc, pe lânga alocatia de stat, si alocatii complementare al caror cuantum este stabilit in functie de numarul de copii din familia respectiva.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS