22.3 C
Craiova
miercuri, 8 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitate215.000.000 de lei pe luna de la „nasu’“ Raducanoiu

215.000.000 de lei pe luna de la „nasu’“ Raducanoiu

Executivul consiliului judetean, dar si angajatii institutiei au analizat ieri atent contractul de management pe care directorul societatii de drumuri din subordinea CJ, Eugen Georgescu, l-a incheiat in 2004 cu administratia doljeana.


Salariul de sute de milioane pe care l-a incasat in luna august Eugen Georgescu, directorul Societatii Comerciale pentru Lucrari Drumuri si Poduri din subordinea Consiliului Judetean Dolj, a fost intors ieri pe toate partile de angajatii institutiei pentru a se afla cum a fost posibil ca un manager, angajat la o societate având ca actionar unic o institutie publica de stat, sa primeasca o asemenea suma intr-o singura luna. Analizând contractul de munca incheiat in luna mai a anului 2004 intre reprezentantul CJ in AGA, Constantin Raducanoiu (directorul actual al SC Parc Turism, aflata in subordinea CJ), si Eugen Georgescu, secretarul judetului, Gheorghe Barbarasa, a ajuns la concluzia ca acesta este perfect legal, iar un asemenea venit in luna august ar fi fost posibil, insa doar cu aprobarea plenului consiliului judetean. „Dupa aprobarea bilantului anual, directorul general poate primi pâna la 12 salarii de baza daca si-a indeplinit criteriile de performanta, insa acest lucru se putea face doar cu aprobarea AGA, care este din septembrie 2004 plenul consiliului judetean. Eu nu imi amintesc daca a fost o hotarâre in acest sens, dar voi verifica. In ceea ce priveste confidentialitatea salariului, exista un articol in contract in care se spune ca directorul este obligat sa pastreze confidentialitatea datelor si informatiilor legate de activitatea societatii si in acest termen ar putea intra si salariul managerului“, a spus Barbarasa. Secretarul judetului a adaugat ca activitatea celor trei societati comerciale aflate in subordinea CJ este supervizata de Directia Tehnica din CJ aflata in grija vicepresedintelui Victor Odolbasa.


Salariul de 215 milioane, doar cu aprobarea plenului CJ


Situatia care a iesit la iveala abia luni va fi atent analizata de reprezentantii executivului judetean care au precizat ca toate contractele directorilor vor fi studiate. „Este fara dubiu ca suma de 215 milioane pe care directorul Georgescu a incasat-o in luna august reprezinta aceste recompense. Acum, ca aceste lucruri au devenit publice, ne vom apleca mai atent atât asupra acestui contract, cât si a altora de acest gen“, a precizat Ion Prioteasa, presedintele Consiliului Judetean Dolj. Mentionam ca, potrivit legii, salariul de baza al unui director nu poate depasi indemnizatia primita de un secretar de stat, indemnizatie care ajunge in prezent la suma de aproximativ 50 de milioane de lei vechi. Acestia au insa dreptul si la un spor de conducere de 50% din salariul de baza, ceea ce inseamna ca media salariala de 65 de milioane lunar primite de directorul Eugen Georgescu de la inceputul anului 2006 ar putea fi legala. Interesant ar fi de analizat concluzia la care vor ajunge autoritatile judetene in cazul in care se va constata ca bonusurile de zeci de milioane primite de Georgescu in luna august nu au fost supuse aprobarii in consiliul judetean.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS