11.7 C
Craiova
marți, 14 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateTârgul de toamna, sarbatorit cu lautari, sarmalute si must

Târgul de toamna, sarbatorit cu lautari, sarmalute si must

Sute de agricultori din judetul Gorj, precum si din alte zone ale Olteniei au participat ieri, la „Târgul de toamna“, care s-a desfasurat in pietele din municipiul Târgu Jiu. Cumparatorii si oficialitatile care au participat la aceasta manifestare au fost intâmpinati cu mese incarcate de produse agroalimentare specifice sezonului de toamna. Standurile au fost ornamentate cu trestie si crengute de brad, iar produsele au fost frumos aranjate.


Editia a IV-a a „Târgului de toamna“ a fost inaugurata in Piata Centrala din Târgu Jiu, in prezenta primarului Florin Cârciumaru, consilierilor municipali si a doi parlamentari gorjeni. Fanfara „Armonia“ si tarafuri de lautari au incântat asistenta prin spectacolul muzical oferit.


De la „Târgul de toamna“ nu au lipsit produse gastronomice specifice zonei: sarmalute, piftie si turta, pastrama de oaie si capra, peste fript si must. In Piata Centrala a fost amenajata si o expozitie de flori, iar mesterii populari gorjeni au expus spre vânzare obiecte lucrate in lemn si ceramica. Preturile produselor vândute in pietele din municipiul Târgu Jiu sunt considerate printre cele mai mici din Oltenia.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS