22.8 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateVacanta in paradisuri hoteliere

Vacanta in paradisuri hoteliere

Suntem in plin sezon estival si in perioada concediilor. Astfel, sunt multi cei care viseaza la destinatii exotice sau hoteluri in care sa simta cu adevarat ce inseamna sa fii rasfatat. Daca sunteti unul dintre ei, atunci ar trebui sa va verificati contul din banca si sa stiti ca in lume exista hoteluri in care, cu 37.200 de dolari, puteti dormi o singura noapte.


V-ati intrebat vreodata ce inseamna lux când vine vorba de servicii hoteliere? Daca va gânditi si visati la serviciile oferite de hotelul Burj Al Arab, din Dubai, ar trebui sa stiti ca acesta este totusi un hotel „accesibil“, in comparatie cu altele. „Accesibilitatea“ lui se ridica insa la 8.500 de euro pe noapte pentru un „royal suite“, cu un imens pat care se poate roti, cu cinema privat si nelipsitul jacuzzi. Pentru a ajunge in camera, oaspetii dispun de un ascensor privat.


Persoanele care vor sa benenficieze de un confort exceptional si care au, bineinteles, un cont frumusel in banca, se pot orienta catre hoteluri ale caror camere se inchiriaza pentru sume de aproape patru ori mai mari. Astfel, potrivit unui clasament publicat anul acesta de revista america Forbes, unul dintre cele mai spectaculoase hoteluri din lume in materie de tarife practicate este situat in Europa.


Pentru a fi cazati intr-un „penthouse suite“ la hotelul Martinez din Cannes, Franta, oaspetii sai trebuie sa scoata din buzunar 37.200 de dolari pe noapte. E drept insa ca pentru aceasta suma primiti patru dormitoare si o terasa cu jacuzzi si vedere la Marea Mediterana.


Small Luxury Hotels – tarife de la sute la mii de euro/noapte


Lista hotelurilor de lux nu se opreste insa aici. Dupa valul limuzinelor sclipitoare, a vietii opulente afisate cu nonsalanta, sunt multe persoanele cu venituri fabuloase care au ales sa-si traiasca viata intr-o discretie totala intr-unul din astfel de hoteluri.


Printre acestea se numara si mult mediatizatul cuplu Brad Pitt – Angelina Jolie care, pe parcursul ultimelor luni ale sarcinii, s-au retras intr-un complex rezidential din Namibia. Asadar, paradisurile hoteliere de lux arhicunoscute au fost uitate in detrimentul unor locatii departe de ochii lumii.


Din categoria acestora fac parte si hotelurilor prinse in reteaua Small Luxury Hotels (SLH) – 360 la numar in toata lumea. Aceste hoteluri practica insa tarife ce variaza intre câteva sute si câteva mii de euro pe noapte, astfel ca sunt oarecum accesibile.


Reteaua Small Luxury Hotels of the World a fost creata in 1991. Daca hotelurile renumite au in general sute de camere, hotelurile de tip SLH sunt, in general, hoteluri mai mici, situate fie in locatii ultracentrale, fie in locuri mai retrase si sunt amenajate in cladiri in stil medieval, in castele, cabane si bungalow-uri.


De fapt, aceste hoteluri sunt imprastiate in toata lumea, atât in destinatii traditionale de pe harta turismului (Franta, Italia, Grecia, SUA), cât si in cele mai indepartate colturi ale lumii (India, Laos, Tanzania, Kenia, Vietnam). La acestea se adauga, bineinteles, locatii precum Fiji, Indonezia, Maldive, Bahamas, Grecia, Sri Lanka sau Noua Zeelanda.


Chiar si in tarile apropiate de România exista astfel de hoteluri. In Rusia, de exemplu, este Savoy Moscow (din Moscova), iar in Ungaria sunt Andrassy Hotel & Zebrano Restaurant (din Budapesta) si Gróf Degenfeld Castle Hotel (din Tokaj-Hegyalja).


Alegerea unui hotel SLH


Ofertele acestor hoteluri sunt din cele mai variate.


Daca sunteti vorbitor de limba engleza accesati site-ul www.slh.com, unde sunt postate toate ofertele, cu imagini cu tot.


Avantajul este ca exista un motor de cautare care va permite sa faceti cea mai potrivita alegere, in functie de dorintele si viziunea fiecaruia. Cei interesati pot, de exemplu, sa aleaga tara, locatia (casa la tara, pe malul marii, in oras, intr-un golf, la munte, rezervatii naturale, insula privata), facilitatile de care sunt interesati (pentru sport, pentru frumusete, fitness, medicale), precum si destinatia (folosinta exclusiva, banchete, petreceri, nunti, luna de miere).


Chiar si persoanele cu dizabilitati pot alege destinatia in functie de nevoile speciale. Si activitatile recreative sunt un punct care va ajuta sa cautati SLH-ul potrivit (golf, caiac, surf, yachting, mountain bike, scuba diving, windsurf, patinaj). Bani s-aveti!

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS