15 C
Craiova
miercuri, 29 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateFotescu si fiul, suspectati de politisti

Fotescu si fiul, suspectati de politisti

Afaceristul craiovean Ion Fotescu a devenit unul dintre suspectii accidentului petrecut luni seara in localitatea gorjeana Bengesti – Ciocadia, alaturi de fiul sau Alexandru Cristian Fotescu. Reamintim ca gorjeanul Ion Dorin Bucseru, de 24 de ani, a fost grav ranit de o Toyota Land Cruiser la volanul careia se afla Alexandru Cristian Fotescu, dupa cum au precizat initial reprezentantii Inspectoratului Judetean de Politie (IJP) Gorj. Fotescu junior ar fi fugit de la locul accidentului, masina fiind depistata de politie o jumatate de ora mai târziu.


Ionut Daniel Tica, purtatorul de cuvânt al IJP Gorj, a mentionat ca in afara de Fotescu junior, de 18 ani, in Toyota se mai aflau tatal acestuia, Ion Fotescu, Dana Ramona Fotescu, de 20 de ani, fiica lui Ion Fotescu, si Grigore Mirel Ionut, de 26 de ani. „Atât lui Alexandru Cristian Fotescu, cât si lui Ion Fotescu le-au fost prelevate probe de sânge, in vederea stabilirii alcoolemiei. Exista suspiciunea ca Ion Fotescu s-ar fi aflat la volan. Principalele declaratii de la dosar sunt cele ale ocupantilor masinii, dar mai sunt si martorii care au fost la locul accidentului. In baza datelor de la dosar se vor face propuneri corespunzatoare si se va stabili cu exactitate cine a condus masina. Rezultatele alcoolemiei o sa apara in câteva zile“, a precizat subinspectorul Ionut Daniel Tica, din cadrul IJP Gorj.


Initial, singurul cercetat pentru vatamare corporala din culpa si parasirea locului accidentului in dosarul deschis de politistii gorjeni a fost Alexandru Cristian Fotescu. Surse autorizate din cadrul IJP Gorj au precizat ca Fotescu junior a declarat ca el s-a aflat la volanul masinii de teren. Aceeasi varianta a fost sustinuta si de ceilalti trei ocupanti ai autoturismului, inclusiv de Fotescu senior. In dosarul in care politia incearca elucidarea conditiilor de producere a accidentului in care a fost implicata familia Fotescu, au fost audiati si doi localnici, insa declaratiile acestora nu sunt lamuritoare. Aceleasi surse din IJP au precizat ca este posibil ca pentru elucidarea cazului sa se apeleze la detectorul de minciuni.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII