12.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateO craioveanca vrea sa-si dea foc

O craioveanca vrea sa-si dea foc

O batrâna din Craiova acuza agentia imobiliara PIEFFE ca i-a pus sechestru pe bunurile mobile fara nici un drept. Disperata, femeia ameninta ca isi va da foc in fata sediului societatii respective.


Maria Ghita, de 60 de ani, spune ca a inchiriat pe 30.04.2004 un apartament de la o agentie imobiliara, SC PIEFFE ROM SRL, cu sediul pe strada Traian Demetrescu din Craiova. „Am inchiriat prin agentia imobiliara PIEFFE un apartament cu doua camere, in blocul A 40 din cartierul Rovine. Plata chiriei lunare era de 130 de euro, dar ulterior s-a marit. Timp de zece luni mi-am achitat chiria, dupa care nu mi-am mai permis sa platesc“, a spus Maria Ghita. Craioveanca sutine ca atunci când a inchiriat imobilul, acesta nu era mobilat. Asa ca, impreuna cu fiul sau, au pus mâna de la mâna si, pe lânga lucrurile pe care le aveau, au mai cumparat câteva. Dupa aproape un an, familia Ghita a ajuns la fundul sacului si nu a mai facut fata cheltuielilor. Pensia Mariei si salariul minim pe economie al fiului sau nu au mai fost de ajuns. Pentru ca au inregistrat restante la plata chiriei in valoare de 22.617.543 de lei, plus intretinerea, au fost dati afara din apartament.


„Am ajuns in pragul disperarii“


Pe 12.07.2005 cei doi au fost aruncati in strada de reprezentantii agentiei imobiliare, pentru ca nu mai aveau bani sa plateasca. Maria Ghita spune ca au apucat sa-si ia doar câteva haine de schimb, intrucât cei de la agentie nu le-au permis sa-si ia si celelalte lucruri. „Nu stiu cum sa-mi recuperez bunurile, numai sa-mi dau foc in fata agentiei. Nu stiu daca e bine sau nu, dar am ajuns in pragul disperarii“, a afirmat craioveanca. Ulterior, Maria Ghita a incercat sa induplece pe cei de la SC PIEFFE ca sa-i restituie bunurile, dar nu a reusit. Reprezentantii firmei au refuzat propunerea femeii de a o lasa sa vânda o parte din bunuri si sa le achite datoria.


„Sa contacteze avocatul firmei“


Reprezentantii SC PIEFFE nu prea vor sa vorbeasca despre contractele incheiate de ei cu diferiti clienti. „Aceasta clienta are datorii la noi si la intretinere. Sa si le plateasca si dupa aceea putem discuta. Ce sa-i facem noi? Orice proprietar care inchiriaza o casa si nu i se plateste chiria ar proceda asa. Maria Ghita a fost de acord sa ne lase noua bunurile mobile, pâna la recuperarea datoriilor. Daca este nemultumita, sa contacteze avocatul firmei“, a declarat un reprezentant al agentiei.


Actiune in revendicare


Conform avocatului Sorin Stanciulescu, agentia are dreptul sa retina bunurile datornicului, dar numai pâna la concurenta sumei restante. Persoana in cauza are posibilitatea sa se adreseze instantei cu o actiune in revendicare mobiliara.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS