18.7 C
Craiova
luni, 13 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateEriko, Ciovica si Gigioc, dupa gratii

Eriko, Ciovica si Gigioc, dupa gratii

Atât Judecatoria Craiova, cât si Tribunalul Dolj au considerat ca se impune cercetarea celor trei interlopi in stare de arest preventiv, pentru savârsirea infractiunii de ultraj contra bunelor moravuri.


Trei dintre cele patru persoane retinute de politie in urma scandalului petrecut in fata discotecilor Medieval si Angel’s din Craiova au fost arestate preventiv de judecatori, in baza unor mandate emise ieri.


Dupa scandalul petrecut in noaptea de 30 noiembrie spre 1 decembrie in fata celor doua discoteci, politistii doljeni au audiat peste 40 de persoane. Dintre acestia, politia a dispus retinerea pentru 24 de ore a patru persoane. Este vorba despre Eriko-Cezar Constantinescu, de 45 de ani, Marian-Catalin Ciovica, de 36 de ani, respectiv Gigi-Vadik Zavera, zis Gigioc, de 34 de ani, si Nicusor-Dragos Anuta, de 25 de ani. Cei patru au fost prezentati joi in fata procurorilor Parchetului de pe lânga Judecatoria Craiova, cu propunere de arestare preventiva din partea politiei.


Trei din patru


In urma audierilor, procurorii craioveni au decis sa propuna instantei arestarea preventiva a trei dintre cei patru – Eriko, Ciovica si Gigioc – considerati „liderii celor doua grupuri implicate in scandal“, dupa cum ii descria chiar comisarul Georgel Enescu, comandantul Inspectoratului Judetean de Politie Dolj. Acestia sunt cercetati pentru savârsirea infractiunii de ultraj contra bunelor moravuri si tulburarea linistii publice in forma agravata, fapta sanctionata de art. 321 Cod Penal cu pâna la cinci ani de inchisoare. Procurorii au considerat ca nu pot da curs propunerii politiei de arestare preventiva a lui Nicusor-Dragos Anuta, intrucât probatoriul era incomplet in cazul acestuia.


Drept urmare, joi seara, cei trei au fost prezentati in fata magistratilor de la Judecatoria Craiova. In urma unui proces care s-a incheiat in jurul orei 1.00, judecatoria a decis emiterea de mandate de arestare preventiva pentru cei trei, pe o durata de 29 de zile. Cum era de asteptat, Eriko, Ciovica si Gigioc au formulat imediat recurs.


15 din 29


Tribunalul Dolj a judecat vineri recursul impotriva mandatelor de arestare preventiva emise de Judecatoria Craiova pe numele lui Eriko-Cezar Constantinescu, Marian-Catalin Ciovica si Gigi-Vadik Zavera, zis Gigioc. In jurul orei 14.00, cei trei au sosit la tribunal sub escorta mascatilor de la Departamentul Politiei de Interventie Rapida. La instanta i-au intâmpinat circa 40 de jandarmi, care incercuisera cladirea, gata oricând sa intervina in cazul in care spiritele s-ar fi incins, ori vreunul dintre cei trei ar fi incercat sa scape. Discret, ca un spectator oarecare, un cetatean cu figura stearsa despre care politistii si jandarmii isi sopteau ca „e de la «Doi si un sfert»“ supraveghea la rândul lui tot ce se petrecea in fata instantei, urmarindu-i cu mare atentie pe baietii lati in umeri – printre care putea fi observat si omul de afaceri George Ilinca – care venisera sa afle daca Eriko, Gigioc si Ciovica vor fi pusi in libertate.


Dupa circa o ora si jumatate, judecatorii au dat verdictul. Cei trei au ramas in arest preventiv, insa durata mandatului a fost redusa de la 29 de zile la 15 zile. In acest interval, procurorii va trebui sa decida daca vor mai cere sau nu prelungirea mandatelor de arestare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

16 COMENTARII