17 C
Craiova
miercuri, 15 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateExista viata dupa moarte

Exista viata dupa moarte

De sapte ani, medicul de familie l-a declarat mort, ba i-a si emis un certificat de constatare a decesului. Cu toate acestea, mos Draghici traieste.


Un batrân de 76 de ani, pe nume Aurel Draghici, din satul Beharca al comunei doljene Cotofenii din Fata, figureaza de mai bine de sapte ani ca decedat. Cel putin asa rezulta din evidentele medicului de familie, care a si emis certificatul de deces, certificat in care doctorita a consemnat ca a vazut cu ochii ei ca Aurel Draghici a decedat. Numai ca batrânul e cum nu se poate mai viu. „Nu sunt mort. Traiesc! Doctorii sunt de vina, ca m-au dat mort si asa mi-au luat toate drepturile, de nu mai pot eu sa-mi iau medicamente“, sustinea ieri batrânul, mânând de la spate curcile prin batatura.


„Dom’ comandant, dati-mi o adeverinta ca sunt viu!“


Necazurile lui mos Draghici au inceput cu vreo sapte ani in urma. Din 1998 incoace, batrânul, care sufera de ciroza, nu a mai putut primi retete compensate de la medicul de familie. Explicatia pe care o primea intotdeauna: „Nu pot sa-ti dau, ca dumneata figurezi mort“. Asa ca batrânul era nevoit de fiecare data sa plateasca la farmacie la pret intreg toate medicamentele de care avea nevoie acum, la batrânete.


Pentru ca nu-i mai ajungeau banii pentru medicamente, luni, batrânul nu a mai suportat situatia si s-a dus la postul de politie din comuna pentru a cere o adeverinta ca e… viu. Spera ca asa sa-si poata rezolva si problema cu medicul de familie. „Ieri (luni – n.r.), nea Aurel a venit la mine sa-mi zica «Dom’ comandant, dati-mi o adeverinta ca sunt viu!». L-am intrebat: «Pai, cum sa-ti dau adeverinta ca esti viu, nea Aurele?». «Pai sa-mi dati, ca nu pot sa-mi iau reteta, ca doctoru’ zice ca sunt mort si nu-mi da reteta». Situatia m-a mirat si pe mine, pentru ca eu il stiu de mult pe batrinul Aurel Draghici si numai mort nu e“, povesteste agentul-sef Florea Stirbu, seful Postului de Politie Cotofenii din Fata.


„Traiesti, da’ la noi figurezi mort“


Politistul l-a indrumat pe mos Draghici la Casa de Asigurari de Sanatate Dolj pentru a-si rezolva problema. Numai ca si acolo figura tot mort, asa cum il raportase medicul de familie. Nestiind ce sa mai faca, batrânul s-a intors in sat, la doctorita, sa-i arate cât de viu este. „Eu sunt Aurel Draghici, sunt mort, da’ am inviat“, i-a spus in fata batrinul medicului de familie Stefania Ionescu. Contrariata, doctorita o tinea sus si tare: „Da, dumneata esti, traiesti, da’ la noi figurezi mort, nu mai esti in evidentele noastre“. Apoi, doctorita a incercat sa se justifice: „Conform evidentelor, Aurel Draghici a decedat in 1998 si i s-a emis certificat de constatare a decesului pentru moarte naturala“.


Incurcatura ramâne incurcatura. Batrânul are buletin de identitate, primeste pensie fara probleme, ba chiar se prezinta constiincios sa-si exercite dreptul de vot la fiecare scrutin electoral (pe listele suplimentare!), insa nici in continuare nu poate primi retete compensate. Pentru ca, oricât ar fi el de viu, in acte tot mort este. Ramâne de vazut daca politia, Casa de Asigurari de Sanatate si chiar Colegiul Medicilor vor gasi o cale sa-l „invie“ pe Aurel Draghici.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII