19.6 C
Craiova
miercuri, 22 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitatePierderi pentru distribuitorii de „corn si lapte“

Pierderi pentru distribuitorii de „corn si lapte“

Elevii din judetul Gorj nu mai primesc de o saptamâna „corn si lapte“, chiar daca aproximativ 10% dintre ei se duc la scoala. Dupa prima zi de greva, firma distribuitoare a pierdut câteva zeci de milioane de lei, produsele fiind perisabile, astfel ca a luat decizia sa faca „greva“ cot la cot cu profesorii.


Firma care a câstigat distributia de cornuri si lapte pentru elevi la nivelul judetului Gorj a suspendat aplicarea programului inca din a doua zi de greva, adica de mai bine de o saptamâna. Chiar daca mai sunt scoli unde copiii merg la cursuri, distribuitorul spune ca este aproape imposibil sa le identifice si sa poata face o repartizare a produselor. „In prima zi de greva a celor din invatamânt noi am mers la toate scolile, dar nu am reusit sa distribuim mai mult de 10% din produse, pentru ca nu am avut cui. Cele mai multe au expirat si le tinem intr-un depozit, pâna vine o comisie de la Protectia Consumatorului sa le distrugem. Am pierdut cel putin 40 de milioane de lei in prima zi si macar sa ma scad cumva in contabilitate“, a spus Maria Lupulescu, administratorul SC DEBORA SRL Danesti, firma care a câstigat in Gorj licitatia „cornul si laptele“.


Pentru a limita pierderile, conducerea firmei a luat decizia de a suspenda distribuirea de produse lactate si de panificatie pentru elevi pe toata perioada grevei. „Am cerut Inspectoratului Scolar sa ne comunice daca si unde sa mai trimitem produse, dar ni s-a spus sa citim si noi presa pentru a afla când se termina greva“, a spus administratorul DEBORA.


Trimisi la scoala ca sa nu ramâna singuri acasa


Inspectorul scolar general al judetului Gorj, Liviu Andrei, a spus ca situatia este complicata si in multe scoli elevii merg la ore chiar daca acestea nu se fac, pentru ca parintii nu au cu cine sa-i lase acasa. „Pentru astfel de cazuri avem asigurata permanenta in fiecare unitate de invatamânt, in sensul ca sunt profesori care, chiar daca sunt in greva, stau cu copiii, fara sa predea“, a spus Liviu Andrei, care apreciaza ca aproximativ 10% dintre elevi merg totusi la scoala. Seful Inspectoratului Scolar spune ca acestia nu primesc lapte si produse de panificatie, deoarece este imposibil sa stie in fiecare zi cine ramâne acasa si cine merge la scoala.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS