23.1 C
Craiova
miercuri, 1 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateGarda Financiara a confiscat sute de milioane de lei de la Consiliul Local Bolbosi

Garda Financiara a confiscat sute de milioane de lei de la Consiliul Local Bolbosi

Garda Financiara Gorj a confiscat sume mari de bani de la Consiliul Local Bolbosi si Intreprinderea de Drumuri si Poduri, dupa ce s-a constatat ca banii au fost incasati ilegal. Comisarii Garzii Financiare au confiscat de la Consiliul Local Bolbosi 250 de milioane lei vechi, reprezentind taxele incasate in perioada 1993 – 2005, la tirgul saptaminal de animale, organizat fara autorizatiile necesare de functionare. Consiliul local nu detinea aviz de functionare pentru tirgul de animale de la Directia Sanitar-Veterinara. Si Intreprinderea de Drumuri si Poduri Gorj, aflata in subordinea Consiliului Judetean Gorj, a calcat pe bec. Comisarii Garzii Financiare au confiscat 30.056 de lei noi (peste 300 de milioane lei vechi) pentru introducerea in procesul de productie sau in lucrarile prestate de materii prime materiale sau alte cheltuieli care nu pot fi justificate cu documente legale, reprezentind contravaloarea unor materiale cu care s-a aprovizionat in mod nereal.


Garda Financiara Gorj a intocmit cinci dosare penale


Garda Financiara Gorj a intocmit, in luna octombrie, cinci dosare penale pentru savirsirea infractiunii de evaziune fiscala, prejudiciul total calculat fiind de peste o jumatate de miliard de lei vechi. Patronii firmelor SFERA PROD SRL si ILDORSTAR SRL, ambele din Tirgu Jiu, s-au ales cu dosare penale pentru nedeclararea tuturor activitatilor desfasurate, ascunderea obiectului impozabil si neinregistrarea tuturor veniturilor obtinute.


Administratorul societatii FITOPLANT SRL Tirgu Jiu a cauzat un prejudiciul bugetului de stat de peste 200 de milioane lei vechi prin inregistrarea in evidentele contabile a unor documente fiscale false, provenind de la firme-fantoma, cu scopul de a mari nejustificat cheltuielile si de a diminua impozitele si taxele datorate bugetului de stat. Pentru aceste fapte, administratorului i s-a intocmit dosar penal. De la inceputul anului si pina in prezent, Garda Financiara Gorj a sesizat organele de cercetare cu privire la 38 de infractiuni, dintre care 34 se afla in stadiul de cercetare, iar patru au fost solutionate cu rezolutia de neincepere a urmaririi penale.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS