13.7 C
Craiova
duminică, 12 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateSubprefectul Ion Groza, noul presedinte al PNL Craiova

Subprefectul Ion Groza, noul presedinte al PNL Craiova

Deputatul Horatiu Buzatu n-a avut drept de vot la alegerile municipale pentru ca a uitat sa-si achite cotizatia


Simbata, la clubul „Electro“ din Craiova, au avut loc alegeri la organizatia municipala a PNL. Pentru functia de presedinte al organizatiei, detinuta pina la alegeri de Sorin Sora, au fost trei candidati: Ion Groza, Ionel Nedelcu si Dan Cherciu, ultimul retragindu-si candidatura cu putin timp inainte de a fi tiparit numele sau pe buletinele de vot. Deputatul PNL de Dolj Horatiu Buzatu nu s-a regasit pe lista celor 366 de membri de partid cu drept de vot convocati la alegerile de simbata, pentru ca nu isi platise cotizatia catre partid pe ultimele trei luni. In urma scrutinului, actualul subprefect de Dolj, Ion Groza, a cistigat detasat fotoliul de presedinte al PNL Craiova.


Favorit in cursa pentru ocuparea functiei de presedinte al Organizatiei municipale a PNL din Craiova era, de citeva saptamini, actualul subprefect de Dolj, Ion Groza, hotarit sa clarifice ierarhiile in cadrul filialei judetene de partid. El reprezenta si cel mai puternic adversar al fostului presedinte al organizatiei judetene, actualul deputat Horatiu Buzatu. Mai vechile animozitati ale celor doua aripi conduse de Groza si Buzatu au fost transate simbata, la alegerile municipale, cind Groza l-a eliminat pe Buzatu dintre membrii de partid cu drept de vot, prin neincluderea numelui sau in convocatorul sedintei, care-i cuprindea pe toti membrii de partid care si-au platit cotizatia in ultimele trei luni. Practic, Buzatu a fost exclus din cursa pentru ca nu a platit partidului 150 RON.


Ce stie tot satu’, nu stie Buzatu


Ce stia tot partidul parea ca nu stie Buzatu, care venise la clubul „Electro“ hotarit sa-si exprime votul. „Nu sint pe convocatorul care le permite membrilor de partid sa voteze, pentru ca, zic ei, nu mi-am platit cotizatia. Nu stiam ca nu am platit-o si nu ar fi fost vorba ca nu as fi dat 150 RON. Am dat acestui partid sute de milioane de lei, in asa fel incit am fost nevoit sa fac declaratia in Monitorul Oficial. Nu problema banilor este cea de aici. Mi s-ar fi parut normal sa ma sune cineva si sa-mi spuna ca am uitat sa platesc cotizatia, daca asta era problema. Inca nu sint hotarit daca o sa intru in sala de alegeri sau am sa plec!“, a spus Horatiu Buzatu, ramas doar cu un batrinel din partid care nu s-a sfiit sa-i tina companie.


Cristina Calangiu, presedinta femeilor liberale si sefa secretariatului care a pregatit alegerile, a lamurit si pe cine nu a intrebat-o despre prevederea statutara, preluata de biroul judetean, care ia dreptul de vot membrilor de partid care nu si-au platit cotizatia. „Horatiu Buzatu nu se regaseste pe convocator pentru ca am facut convocatorul pe baza chitantelor care dovedeau plata cotizatiei. El nu a platit ultimele trei luni de zile, fapt pentru care nu se putea regasi pe convocator. Este o prevedere statutara pe care a transformat-o in hotarire biroul judetean si despre care Buzatu avea cunostinta. In baza de date transmisa la Bucuresti existau 1.700 de membri de partid la sfirsitul anului trecut, dar platitori de cotizatie doar 580“, a precizat Calangiu.


Groza il sustine pe Oprea


Prima parte a alegerilor municipale s-a incheiat prin alegerea lui Ion Groza in functia de presedinte al organizatiei, cu o majoritate zdrobitoare de 334 de voturi pentru. A doua parte a alegerilor a fost mai complicata, pentru ca in cursa pentru cele 13 locuri din biroul municipal s-au inscris 35 de candidati, mare parte din finalisti fiind apropiati ai presedintelui Groza. Un punct la fel de important al evenimentului liberal de la Craiova a fost alegerea celor 70 de delegati pentru conferinta judeteana din 13 noiembrie, conferinta in urma careia organizatia judeteana va trebui sa aleaga intre Horatiu Buzatu si Mario Ovidiu Oprea, candidatii cunoscuti pina acum. „La alegerile din noiembrie, eu il voi sustine pe Mario Oprea si voi face parte din echipa lui. In biroul judetean, presedintele va veni cu noua membri care constituie echipa sa, iar alti noua vor fi alesi prin vot nominal. Eu pot sa fac parte din echipa lui Mario, pentru ca nu voi fi vicepresedinte la judet, ci doar membru in birou“, a afirmat, dupa alegerea sa in functia de presedinte, Ion Groza. Primele masuri anuntate de noul presedinte al organizatiei municipale se refera la despartirea si in fapt a organizatiei municipale de cea judeteana, in sensul ca fiecare va trebui sa aiba organisme proprii de conducere si administrare, precum si conturarea unei strategii pentru alegerile viitoare. „Pina acum, si municipiul si judetul aveau acelasi secretariat si aceleasi fonduri. De azi inainte, fiecare va trebui sa stie pe ce se bazeaza. Vom contura o strategie care sa aduca voturi partidului, strategie care se va baza pe tineri si pe experienta celor care sint mai de mult in acest partid. Sper ca alegerile sa clarifice unele dintre problemele filialei din judetul nostru“, a mai spus Ion Groza.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS