14.5 C
Craiova
vineri, 3 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateDumnezeu, acuzat de un detinut de inselaciune si trafic de influenta

Dumnezeu, acuzat de un detinut de inselaciune si trafic de influenta

Plingerea detinutului Pavel Mircea, de la Penitenciarul Timisoara, prin care-l acuza pe Dumnezeu de „inselaciune“, „abuz in serviciu contra intereselor persoanelor“, „primire de foloase necuvenite“ sau „trafic de influenta“ va fi inregistrata si clasata, a declarat ieri prim-procurorul Florin Munteanu, seful Parchetului de pe linga Judecatoria Timisoara.


„Daca plingerea este neserioasa, nu se da numar penal. In acest caz, denuntatorul are, probabil, probleme psihice, dar procurorii sint obligati sa-i raspunda. Din pacate, procurorul care a primit lucrarea nu l-a chemat la audieri, dar a trimis sesizarea la politie pentru a-i lua acestia o declaratie. Sa vada daca are probleme in penitenciar sau alt fel de neajunsuri. In final, sesizarea detinutului va fi clasata“, a mai spus prim-procurorul, precizind ca „puscariasii fac periodic sute de plingeri penale numai in ideea de a iesi la aer“.


Intrebat daca nu crede ca Pavel Mircea a recurs la un astfel de gest pentru a fi considerat nebun ca sa poata iesi din penitenciar, prim-procurorul ne-a raspuns ca exista altfel de cai pentru a fi eliberat temporar: „Spre exemplu, poate sa ceara intreruperea pedepsei pe motiv de boala“.


Contactat telefonic, purtatorul de cuvint al Inspectoratului Judetean de Politie Timis, comisarul Stefan Pitner, a spus ca „solicitarea detinutului este imposibil de solutionat de catre organele abilitate ale statului“. „Plingerea se inregistreaza si se claseaza pentru ca, practic, este imposibil de solutionat. Nu este nici prima, nici ultima de acest fel“, a mai spus comisarul, precizind ca, in cel mai fericit caz, i se poate „sugera detinutului sa actioneze pe cale civila“.


Despagubiri de doua milioane de euro


Condamnat la 20 de ani de inchisoare pentru omor, detinutul resitean Pavel Mircea (38 de ani) il acuza pe Dumnezeu de tot ce i s-a intimplat rau in viata. El a trimis, recent, o plingere prin care solicita deschiderea unei actiuni penale „impotriva lui Dumnezeu, domiciliat in cer, reprezentat in România de Biserica Ortodoxa, iar in Timisoara, de catre Mitropolia Romina“, pentru comiterea „infractiunilor prevazute de art. 215 (inselaciune), 221 (tainuire), 246 (abuz in serviciu contra intereselor persoanelor), 256 (primire de foloase necuvenite), 257 (trafic de influenta)“.


Detinutul invoca faptul ca „prin botezul sau in biserica“ a incheiat un contract cu Dumnezeu si ca „partea“ se obliga sa-l „indeparteze pe diavol“ de el si sa-l „pazeasca de necazuri“.


„Pina acum piritul nu si-a onorat contractul, ci dimpotriva“, mai sustine detinutul, precizind ca se considera „parte vatamata“ si solicita despagubiri de doua milioane de euro.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS